HockeyNews
PLUS

SHL-veteranens nya jobb: "Då kommer Pontus ringa upp"

(9801) Pontus Petterström
Ola Westerberg / Bildbyrån

Publicerad: 10 september 2019

FacebookXWhatsApp

SHL fortsätter arbetet med att minska farliga tacklingar. 
Under tisdagens upptaktsträff meddelade Johan Hemlin, SHL:s sportchef och vice VD, att den tidigare Skellefteåkaptenen Pontus Petterström kommer att få stor roll i just det arbetet.

SHL presenteras av ATG Sport

Den tvåfaldige SM-guldvinnaren Pontus Petterström har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig. Under sin tid i SHL hann forwarden bland annat att spela 556 grundseriematcher med Skellefteå och Linköping. Spelarkarriären avslutades efter säsongen 2017/18, men nu har 37-åringen fått ett nytt uppdrag i den svenska högstaligan. 

Under SHL:s upptaktsträff i Stockholm så meddelade ligans sportchef och vice VD, Johan Hemlin, att Petterström ska sköta kommunikationen med spelare som ofta är föremål för situationsrummets granskningar. 

– Pontus Petterström kommer att ha en central roll bredvid situationsrummet. Vi vet på ett ungefär att 20 klipp tar vi på en full SHL-omgång där vi tar ut och granskar olika situationer. Och de kommer Pontus att titta på, och upptäcker han någonting, kontinuerligt, att vi har en spelare som är med på skärmen lite för ofta, lite för mycket, men inte blir anmäld. Då kommer Pontus att ringa upp den spelaren och ha ett samtal, spelare emellan, att "du borde kanske tänka lite på det här" och "kan du göra så här istället", säger Hemlin och fortsätter:

– Vi gör det här ihop med spelarfacket och just det här att två spelare emellan. Pontus rapporterar till mig, men domarna har liksom ingenting med det här att göra, att man hamnar på någon negativ lista eller får någon varning. Utan kan vi genom ett förebyggande arbete minska en eller två eller tre spelare att göra något dumt så är det värt det. Vi ska prova. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)