AnnonsSkellefteå värvar dubbel guldhjälte från rivalen


3 september
Växjö har värvat flera guldhjältar från Skellefteå de senaste åren.
Nu är det Skellefteås tur att plocka en toppspelare från Växjö.

Annons

SHL presenteras av ATG Sport

Den finländske forwarden Tuomas Kiiskinen flyttar norrut. Växjös guldskytt från SM-finalen 2015 är klar för Skellefteå AIK.

– Jag vill bara vinna och är beredd att göra allt som krävs för att hjälpa laget göra det, säger Kiiskinen i ett pressmeddelande.

Snart 33-årige Tuomas Kiiskinen har spelat de senaste fem säsongerna i Växjö Lakers och har varit med om att vinna de två gulden.

Tuomas Kiiskinen lämnar Växjö och är klar för Skellefteå. Foto: Bildbyrån.

Och faktum är att Kiiskinen har vunnit de två SM-gulden genom att besegra Skellefteå, både i finalen 2015 och 2018.

Han har skrivit på för den kommande säsongen och kommer till Skellefteå i slutet av oktober.

– Det kommer bli lite intressant i början, men det känns så klart jättekul. Det har alltid varit stora matcher mot Skellefteå som alltid haft ett starkt lag så jag är exalterad över att få ansluta till klubben, säger Kiiskinen.

Skellefteås nya general manager Erik Forssell, som var med som spelare om att få stryk mot Växjö – och Tuomas Kiiskinen – i SM-finalen 2015 säger i pressmeddelandet:

– Tuomas har gjort det bra i SHL under flera år då han varit med och vunnit samt ofta varit bra i viktiga matcher. Han kommer ge vårt lagbygge både spets och bredd på forwardssidan med sin spelskicklighet och sitt hårda jobb – och han kommer vara bra för vår grupp.

Annons

Annons

Annons