HockeyNews
PLUS

IKO nära rutinerad SHL-forward: ”Vi får se om vi kan sy ihop det”

(9721) Johannes Salmonsson
Bildbyrån

Publicerad: 2 september 2019

FacebookXWhatsApp

Johannes Salmonsson har stått klubblös sedan han lämnade Timrå i våras. Nu närmar han sig en lösning med nykomlingen Oskarshamn. 

– Vi håller på och pratar, men ingenting är klart, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Den 15 augusti berättade forwarden Johannes Salmonsson i en intervju med HockeyNews.se att han närmade sig en lösning, efter att ha lämnat Timrå efter SHL-degraderingen. Enligt uppgifter till HockeyNews.se för han nu diskussioner med nykomlingen Oskarshamn, uppgifter han bekräftar när vi når honom. 

– Vi håller på och pratar, men ingenting är klart, säger han och fotsätter:

– Det här dök upp ganska nyligen. Ju mer jag funderat på det har det känts bra, jag hade ett bra snack med Håkan (Åhlund, tränaren). Man är nyfiken på sättet de spelar på och jag mötte de med Timrå, det var ett intressant spelsystem.

Salmonsson kom till Timrå i november förra säsongen och stod för totalt 19 poäng på 33 matcher. Nu kan han få tränaren han ställdes mot i SHL-kvalet som chef den kommande säsongen. 

– Jag gillade vad han sa och om det blir klart, det är det inte än, så finns det en stor chans att göra en riktigt bra säsong och få en bra roll. Man lyssnar mycket på magkänslan i dessa lägen och den känns bra såhär långt. Vi får se om vi kan sy ihop det, säger han. 

Under sommaren har han mestadels hållit i gång på egen hand, men under augusti månad har han tränat med NHL-proffsen ute i Segeltorp och han säger själv att formen är kanon. 

–  Jag har varit på is lika mycket som jag skulle ha varit om jag hade tillhört något lag och fysen kör jag på som vanligt. Formen är det absolut inget fel på, den är bättre än någonsin, säger han. 

Fotnot: HockeyNews.se har sökt sportchefen Daniel Stolt utan framgång. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)