HockeyNews
PLUS

Luleås VM-värvning ser ut att missa CHL-starten: "För få träningspass"

(9626) Henrik Stridh/Arttu Ilomäki
Bildbyrån

Publicerad: 27 augusti 2019

FacebookXWhatsApp

Luleå får fortsätta vänta på den finländske världsmästaren Arttu Ilomäki.
Han kommer inte att spela i starten på Champions Hockey League.
– Ilomäki har lite för få träningspass i kroppen för att köra igång honom nu, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Det är en fotskada som har stoppat Luleås finländska centervärvning Arttu Ilomäki från spel på försäsongen. Hans debut i Luleåtröjan dröjer därför tills en bit in i september.

Luleå hade hoppats att den 28-åriga värvningen från Lukko Rauma skulle vara spelklar till CHL-premiären hemma mot Augsburg på torsdag. Men han kommer varken att spela då eller hemma mot Liberec på lördag.

– Han är i full träning, men kommer inte att spela den här veckan, säger Luleås assisterande coach Henrik Stridh till HockeyNews.se.

Arttu Ilomäki, som var med och vann VM-guld med Finland i Bratislava i maj, anses behöva fler isträningar innan det blir dags för spel.

Arttu Ilomäki mot Tre Kronor i Helsingfors veckorna före VM-guldet i Slovakien. Foto: Bildbyrån.

– Vi fick Emil (Larsson) borta, annars har vi 15 forwards. Vi har en bredare trupp i år och större konkurrens. Framför allt kanske på centersidan, säger Stridh.

– Forwardssidan ser starkare OCH bredare ut i år, tycker vi.

Luleås unga forwards Carl Mattsson, 19, och Noel Gunler, 17, trycker på underifrån och ger laget ytterligare slagstyrka.

– Mattsson gjorde en jättebra säsong ifjol. Nu är konkurrenssituationen så klart tuffare, men det kommer att göra honom gott också. Förra säsongen räckte det ibland att du var med och tränade för att få spela för vi hade inte fler att tillgå. Calle kommer att växa och han måste ta steg, vilket vi tror att han kommer att göra, säger Henrik Stridh och fortsätter:

19-årige Carl Mattsson gjorde två mål och en assist på 48 SHL-matcher förra säsongen. Foto: Bildbyrån.

– Gunler har ju fantastiska skills, en skicklig spelare som vet var målet är. Sedan måste han lära sig andra delar i spelet också. Honom kommer vi få se i vinter också. Han har spelat alla träningsmatcher och gjort det okej. En spännande spelare. Han är fortfarande väldigt ung.

LÄS MER: Här är alla träningsmatcher för SHL-lagen

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)