AnnonsForward testar med Rögle: ”Det ska bli intressant att se honom”


20 augusti

ÄNGELHOLM. Rögle träningsmatcher mot SHL-konkurrenten Linköping på torsdag. 

Då kommer Kristianstads forward Anton Heikkinen att finnas med i laget för att visa upp sig. 

– Jag jobbade med Anton i HV71 när jag var där och är väldigt nöjd med vad jag sett av honom, säger Rögles sportchef Chris Abbott till HockeyNews.se


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

På måndagseftermiddagen kom Rögle hem från ett fem dagar långt träningsläger nere i Köln. Under tisdagen hade laget träningsledigt, men under onsdagsförmiddagen drar laget i gång träningen på nytt. Då kommer ett nytt ansikte att finnas med, nämligen Kristianstads 19-årige forward Anton Heikkinen. 

– Han ansluter till laget imorgon förmiddag och tränar med oss innan han spelar mot Linköping på torsdag. Vi har honom med oss fram till fredag, sedan får vi se. Kristianstad tillät honom att komma och träna med oss de kommande tre dagarna. Vi har ett bra samarbete med Kristianstad och det passade bra att han kommer och testar med oss, då vi har tre spelare som är med landslaget, säger Rögle sportchef Chris Abbott. 

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Jag jobbade med Anton (Heikkinen) i HV71 när jag var där och är väldigt nöjd med vad jag sett av honom. Han tävlar och jobbar hårt över hela banan, sen har han ett väldigt bra skott. Det är en smart spelare. Det ska bli intressant att se hono med vårat lag. 

Är det här ett framtida lånealternativ?

– Just nu har han kontrakt med Kristanstad, men vi är väldigt glada över att han kommer och tränar med oss. Jag kommer inte prata om något kring det.

Under förra veckans träningsläger spelade laget tre träningsmatcher (Graz, Lausanne och Köln) och man gick segrande ur samtliga. Chris Abbott är nöjd med vad han fått se av laget så här långt. 

– Vi fick se många positiva saker, men vi har också en hel del att jobba på. Jag är väldigt optimistisk med lagbygget vi har. Vi ser fram emot att säsongen ska starta, säger han. 

Är det någon du är extra imponerad av?

– Erlend Lesund är jag väldigt imponerad av. Han visade upp att han kommer vara en riktigt bra back i den här ligan. Även vårt målvaktspar skötte sig bra. Det finns många.

– Nils (Höglander) och Dominik Bokk visade att de vill ha en plats högt upp i laget, de visade att de kan skapa målchanser och producera för oss. Dennis Everberg visade vad han är kapabel till att hjälpa vårat lag med. Listan fortsätter – det finns många, säger han. 

Träningslägret i Köln var också try-out forwarden Hampus Gustafssons första chans att visa upp sig i matchspel. 

– Vi är väldigt nöjda med hans egenskaper och vad han visat upp så här långt. Än så länge har han visat oss saker som kan tillföra vår trupp någonting, säger han. 

Däremot tvingades laget klara sig utan fjolårets succéman Leon Bristedt i två av matcherna, men enligt sportchefen är det ingen större fara med forwarden. 

– Jag kommer inte kommentera något kring skador på individuella spelare, men han känner sig bra. Vi får se hur vi kommer att göra de kommande matcherna, säger han. 

Under tisdagen meddelade Rögle att man tillsatt huvudscouten Christoffer Malm som assisterande sportchef. Förutom scouting för a-laget kommer han att ha ansvar för en del adminstrativt samt rekrytera talanger till klubben. 

– Christoffer har gjort ett bra jobb för oss de senaste 18 månaderna. Han har varit med och byggt laget vi har nu, men även varit en stor del i vårat juniorprogram. Jag tycker att han är redo för det här uppdraget, säger han. 


Annons

Annons