HockeyNews
PLUS

Wikegård om utlånade DIF-spelarna

Adrian Carnebo Teodor Munther
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 september 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården har lånat ut backen Adrian Carnebo och målvakten Theodor Munther för spel i Hockeyettan.
Sportsligt ansvarige Niklas Wikegård berättar om planen för de unga spelarna.

ANNONS

Djurgården har ett samarbete sedan ett par år tillbaka med Tyresö/Hanviken i Hockeyettan. På måndagen berättade Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård för Hockeynews att han skrivit ett tvåårskontrakt med tryout-centern Hampus Larsson, 21, från Tyresö/Hanviken.
Djurgården har i sin tur lånat ut både backen Adrian Carnebo, 20, och målvakten Teodor Munther, 18, till division 1. Carnebo skulle inledningsvis vara i Tyresö/Hanviken i två veckor.
Det lånet har nu förlängts.

Stannar i ettan tills vidare

– Han är kvar i Tyresö och där kommer Carnebo att vara en stund. Han spelade inte på nästan hela förra säsongen. Bara i början. Adrian behöver spela. Han behöver spela mycket, säger Wikegård till Hockeynews.
Carnebo spelade sex matcher med Djurgården i Hockeyallsvenskan förra säsongen, men ingen efter den 15 oktober på grund av en handledsskada.
Wikegård fortsätter om utlåningen:
– Det är ingen som f-å-r istid. Tyresö är ett topplag i ettan och de får ingen istid där heller. Han behöver slå sig in och spela powerplay. Spela viktiga roller. Det bestämmer coachen i Tyresö, men jag har pratat med Marcus Due-Boje och Adrian har gjort ett par bra matcher.

Munther får också slåss om speltid

Djurgården har målvaktsparet Viktor Andrén och Hugo Hävelid, vilket har gjort att talangen Teodor Munther bara har spelat en av de sju träningsmatcherna med Djurgården på försäsongen.
Även Munther är utlånad till Tyresö/Hanviken efter att ha varit en kort tur till danska Herning på försäsongen.
– Munther är en målvakt som försöker ta rygg på JVM. Målvakt är inte lika lätt att placera. Många lag har en förstekeeper. Just nu är han i Tyresö och där ska han vara tills det sägs nånting annat och slåss om att få spela.

Niklas Wikegård tillägger:
– Sedan får vi se hur säsongen ser ut för Munther, om det dyker upp nåt alternativ i nån annan klubb. Eller Djurgården. Jag menar, han är inte långt efter Andrén och Hävelid egentligen. Han kan spela i allsvenskan också om det behövs. Vi tar det därifrån.
Djurgården har i samarbetet med Tyresö/Hanviken även haft backen Erik Palm på några träningar på Hovet, men han är tillbaka i Hockeyettan-klubben.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln