HockeyNews
PLUS

Wikegård om drömnamnen – DIF har inte råd

Thoresen Axelsson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Inför den tredje raka säsongen i Hockeyallsvenskan är Djurgårdens ekonomi begränsad.
Nu kommenterar Niklas Wikegård uppgifterna som knyter både Dick Axelsson och Patrick Thoresen till Stockholmsklubben.

Det var Hockeynews som tidigare i veckan kunde berätta att Dick Axelsson, 37, har öppnat för en comeback i Djurgården. Igen.
Men den här gången utan att ha spelat hockey den senaste säsongen. Knäproblem satte stopp.
Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård har hållit en låg profil och valt att inte kommentera uppgifter om eventuella nyförvärv.

Axelsson tillbaka på Hovet

Enligt uppgift har Axelsson och Djurgården diskuterat hur en lösning för en möjlig comeback skulle kunna se ut.
– Jag har inte träffat Dick Axelsson men hört att han tränat på som fan, är i bra form och mår bra. Det är allt. Han är polare med ”Honken” (DIF:s assisterande tränare Michael Holmqvist) och Linus Klasen. Han var i omklädningsrummet härom veckan och snackade med några gubbar. Mer än så finns det inte, säger Wikegård till Aftonbladet.

Uppgifter också om Thoresen

Djurgården har i nuläget tolv forwards i A-lagstruppen.
Enligt obekräftade uppgifter som hockeytwittraren Sylvester Norberg berättat om på X är Djurgården också intresserat av Patrick Thoresen, som spelat i Djurgården under Niklas Wikegård som tränare och som nyligen gjorde comeback i VM med Norge och som utsågs till årets spelare i den norska ligan efter en ny poängfest.
– Vilket jäkla drömnamn, jag tog ju honom till Djurgården. Men det finns inget i det. Alla Djurgårdare, inklusive jag själv, vill ha den ledartypen. Jag såg honom i VM, men det finns inget konkret, säger Wikegård.

Pengarna sätter stopp

Ett starkt skäl till att det inte finns något konkret mellan Axelsson och Djurgården eller Thoresen och Djurgården stavas – pengar.
– Vi har en allsvensk hockeybudget, är ett allsvenskt lag som vill till SHL. Att köpa han och han och han, det funkar inte. Vi räknar ju debit och kredit varenda dag, säger Wikegård till AB.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln