HockeyNews
PLUS

Wikegård: ”Är det ens lagligt?”

Wikegård kritik
Foto: Bildbyrån / Difhockey.se
ANNONS

Publicerad: Idag 09:09

FacebookXWhatsApp

Förbuden för bortapubliken i Stockholmsderbyna har kritiserats av många.

Även Djurgårdens sportchef Niklas Wikegård är kritisk till att bortalagets färger inte får synas.

– Fruktansvärt. Är det verkligen lagligt? säger han, och avslöjar även att en back kommer tillbaka från skada i nästa match.

ANNONS

Djurgården vann en av två matcher den gångna veckan, men derbyförlusten mot AIK är något som sportchefen Niklas Wikegård tar upp i ett klipp som kommunicerats ut av klubben. 

Han tar upp brister i spelet, men vänder sig också mot förbudet för bortasupportrar. Att publik inte fick ha kläder med Djurgårdens färger har varit ett hett samtalsämne, för att AIK var hemmalag. 

– Fruktansvärt. Är det verkligen lagligt att i stort sett jaga dem som håller på motståndarlaget? Knasigt, säger Wikegård. 

– Det är inte jag som håller i det, men det blir ju väldigt snett. Derbyn kan vara det hetaste, härligaste, jobbigaste, underbaraste som finns. Men det där blir knasigt när det blir åt ett håll, säger han. 

Han var också besviken över förlusten. 

– Jag längtar redan till nästa derby, om man säger så. Vet och förväntar mig att vi kan spela betydligt bättre. 

Segern mot Almtuna var inte heller någon positiv prestation, men Wikegård lyfter fram processen i det Djurgården jobbar med. 

– Jag vet att vi haft svårt att försvara en ledning. Men efter tio matcher har vi tagit poäng i nio, säger han. 

Kommande vecka väntar två hemmamatcher, Mora onsdag och Björklöven fredag. Då är backen August Berg tillbaka, avslöjar sportchefen. 

– Berg är clearad till Mora hemma. Så vi har gått från sju skadade till en, det är Dick (Axelsson). Det är konkurrens om platserna, det ska bli jättespännande att följa, säger Wikegård.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln