Wennberg stor hjälte – här avgör han på övertid

Rangers

Publicerad: 27 maj 2024

New York tappade 2–4 till 4–4 på bortaplan och var illa ute.
Då klev Alexander Wennberg fram som stor hjälte och sköt Rangers ett stort steg närmare Stanley Cup-finalen.

Florida fick en drömstart på den tredje konferensfinalen – den första inför hemmafansen i Amerant Bank Arena.
Sam Reinhart gjorde 1–0 i powerplay efter mindre än tre minuters spel.

Forsling kvitterade

Men Rangers kom tillbaka och detta efter att Barclay Goodrow och Alexis Lafreniére tagit över showen.
Den tidigare draftettan Lafreniére stod för två vackar fullträffar och Goodrow gjorde sitt andra mål för kvällen i boxplay.

Rangers hade helt plötsligt skaffat sig en tvåmålsledning att gå på inför tredje perioden, men inte ens det skulle räcka för att säkra segern vid full tid.
I tredje perioden styrde Aleksander Barkov in reduceringen och sedan klev Gustav Forsling fram och hittade krysset fram till 4–4 – ett resultat som tog matchen till övertid.

Wennberg stor hjälte

Då klev Alexander Wennberg fram.
Floridaförsvaret tappade bort honom framför kassen och Wennberg styrde in Ryan Lindgren skott från blålinjen – vilket betyder att Rangers nu har skaffat sig en 2–1-ledning i matchserien.
Lagen möts på nytt i Florida om två dagar.