HockeyNews
PLUS

Weigel: "De kommer säkert att bua åt mig"

Fredric Weigel
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:58

FacebookXWhatsApp

Fredric Weigel, 32, ser fram emot sitt första allsvenska derby med Djurgården mot sin tidigare klubb AIK. Och det blir garanterat känsloladdat.

– Ja, jag har ett förflutet i AIK, men nu är jag i Djurgården och jag har varit djurgårdare sedan barnsben så jag ska göra allt för att vi vinner, säger Weigel till Hockeynews.

ANNONS

Det var inte en helt gnisselfri återkomst till Djurgården för den färgstarke centern Fredric Weigel då han flyttade från Björklöven till Djurgården i våras.

En del supportrar i Djurgården gillar inte att han tidigare har spelat i AIK. Och i matcherna med Björklöven mot Djurgården var han en av de ettrigaste. Men allt eftersom matcherna har gått med Djurgården har acceptansen infunnit sig. Och de som fortfarande hyser ett visst agg blir nog svåra att någonsin vinna över på Fredric Weigels sida.

Nu ser den 32-årige stockholmaren fram emot att spela derby med Djurgården mot AIK på Hovet.

– Det ska bli kul, säger han till Hockeynews.

"Blir liksom inte derby"

Men Weigel tillägger nästan i samma andetag:

– Jag tycker att det är tråkigt att det inte är två klackar här. Det blir liksom inte derby. Det blir mer som en bortamatch. Derby ska vara derby. Då ska det vara publik från båda håll. Lite tråkigt på det sättet, men jävligt rolig match att spela, och vi ska gå in och göra allt för att vinna den.

Säkerhetsaspekten gör att endast det ena lagets supporterklack kan vara på Hovet i derbyna. Och i den första heta duellen mellan AIK och Djurgården är det AIK:s supportrar som kommer att skapa ett enormt tryck på läktarna.

ANNONS

Ska ta möjliga burop med ro

Fredric Weigel räknar med att han kommer att få känna att han numera spelar för Djurgården och inte för AIK.

– Jag kommer nog inte att bli bra mottagen. Får se. De kommer säkert att bua åt mig eller nånting. Jag är ganska obrydd. Jag fokuserar på att spela hockey. Det kommer nog mer att trigga mig om de eldar igång mig, säger Weigel.

Djurgården under Robert Kimbys ledning har sett mer stabilt ut än de två senaste säsongerna i Hockeyallsvenskan. Laget ligger sexa efter åtta matcher med sina 16 poäng.

– Jag tycker att spelmässigt har vi kommit ganska långt. Det känns som vi har spelat många kryss. Matcher som vi kanske ska vinna. Vi har pratat lite om det, hur vi ska kunna stänga matcher och vinna matcher efter full tid. Jag tycker ändå att vi får 3,8 av 5, säger Weigel.

Djurgården har tagit tre trepoängare på de åtta matcherna. Den detalj som har stuckit ut är ett extremt vasst powerplay där Djurgården gjort elva mål på åtta matcher och varit nästan 38-procentiga.

Vill ta färre utvisningar

– Vi har gjort mycket mål, men vi tar lite för mycket utvisningar. Vi har lite att jobba på med disciplinen. Men powerplay har stämt hittills. Jag tycker vi har skickliga spelare och så länge man släpper pucken och inte gör det själv så kommer vi att fortsätta vara bra.

Djurgården är tillsammans med Oskarshamn i topp i busligan med 97 utvisningsminuter. Det har blivit 36 tvåminutare vilket är tredje mest.

Hur går snacket er spelare emellan när det gäller utvisningarna och disciplinen?

– Vi pratade om det, vi har haft 15 tvåor i sista perioden, tydligen. 15 av 32 eller nånting sånt där. Jag tror att många av dem har varit hookings (hakningar), att vi försöker vinna tillbaka pucken direkt och då kan det bli att klubban hamnar fel så det blir tripping eller hooking. Man kan vinna tillbaka pucken lite senare i banan också, poängterar Weigel.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln