HockeyNews
PLUS

Wallin om outklausuler – och Steens önskan

Rickard Wallin, Oskar Steen
Bildbyrån

Publicerad: 16 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Oskar Steen har vänt hem till Färjestad igen och nu berättar Rickard Wallin om 26-åringens mäktiga femårsavtal.

Det spekulerades länge om Oskar Steen skulle återvända till Färjestad eller inte. För ett par dagar sedan blev det klar, Rickard Wallin hade lyckats ro drömvärvningen i hamn.

Det fanns dock konkurrens från andra klubbar.

– För bra spelare förstår jag att det finns intresse från annat håll. Men det var inget jag la stor vikt vid utan jag var bara tydlig med vad vi kunde göra. Jag tycker vi hittat en bra nivå för alla parter under förutsättning att både vi och Oskar spelar bra, säger Rickard Wallin till VF.

ANNONS

Ett av de längre kontrakten

Kontraktet med Steen är skrivet till 2029 och är ett av de längre i FBK-historien.

– Så är det. Det var mycket på Oskars önskan att skriva ett långt avtal och för vår del passade det bra. Vi landade i fem år och känner oss nöjda med det, att vi ska kunna dra nytta av hans egenskaper och att han ska kunna vara med och bygga den kultur vi vill om hur vi uppfattas.

ANNONS

Om det finns outklausuler i kontraktet vill inte Wallin svara på.

– Fem år är ett långt avtal, men ansatsen från båda är att han ska vara här i fem år. Sen finns det överenskommelser i kontraktet, men exakt vad håller vi mellan oss. Men de här första säsongerna kommer han definitivt att vara här. Sen handlar det mer om att lämna lite möjligheter beroende på vad som händer, men vi fokuserar på att Oskar ska vara här och det känns bra.
Sportdirektören poängterar dessutom att möjligheten för att gå till NHL alltid finns och att Steen hade intresse därifrån även i år.

Planen är att Steen ska spela ytterforward och inte center i Färjestad.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS