HockeyNews
PLUS

Zaars ord om vändningen – och löftet

Artikelbild

Publicerad: 11 april 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle blir det första lag att gå från play in hela vägen till en final. I match fyra mot Växjö vände man ett 0–2 underläge till seger.
– Sjukt imnponerad av hela laget, hur vi vänder hela matchen – nu njuter vi, säger Daniel Zaar.

Rögle har skaffat sig en 3–0 ledning i semifinalen mot Växjö. Men när man hade chans att slå in matchbollen och säkra en SM-finalsplats åkte man på två tidiga baklängesmål.

Först prickade Brian Cooper nätet från slottet och sedan spelade samme man fram Manuel Ågren som grundlurade Christoffer Rifalk och la in 2–0.

– Vi kommer ut ganska bra första sex minuterna, sedan tar Växjö över. De är lite hetare och vinner 50/50-puckarna. Vi är lite för sakta ner till puck och slarviga i våra urspel, vilket gör att de får fast oss. Vi måste slipa till det inför andra, säger Rögles lagkapten Anton Bengtsson efter den första perioden.

Reduceringen skulle dock komma för hemmalaget. Efter drygt nio minuters spel i den andra perioden serverade Adam Engström en ren Adam Tambellini som rakade in pucken i det öppna målet.

Tre minuter in på den tredje perioden kvitterade också Rögle. I powerplay kunde Simon Ryfors raka in 2–2, ett mål som fick taket att lyfta i Catena Arena.

Kort därefter drog Zach Giuttari på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet skulle vändningen också fullbordas. Sist på pucken var Daniel Zaar som därmed är uppe i sex fullträffar i SM-slutspelet, ett mål färre än vad han gjorde på hela grundserien.

Inte blev det lättare för Växjö när Eric Martinsson slashade sin bästa kompis Dennis Everberg och drog på sig ett matchstaff. Visserligen blev det inget mål i det fem minuter långa powerplayet, men Rögle fick viktig tid att gå.

Växjö kom inte närmre än så, i stället kunde Daniel Zaar pricka in sitt sjunde slutspelsmål i tom bur.

– Motgångarna har vi gjort till små grejer hela tiden. Tidigare blev det stora grejer. Efter första perioden sa vi att nu skiter vi i det här här och tar tag i det, och det tycker jag att vi gjorde på ett väldigt bra sätt, säger Daniel Zaar till TV4.

Därmed är Rögle historiska – som det första lag att gå från play in hela vägen till final.

2-0 mot Timrå, 4-0 mot Färjestad, 4-0 mot Växjö.

Inget lag har vunnit kvart- och semifinal med 4-0 i matcher sedan Färjkestad slog ut Brynäs och Skellefteå 2009.

– Under en längre tid har vi byggt upp nåt väldigt bra utan att få med oss resultaten, när det väl vände så är vi väldigt starka, säger Daniel Zaar.

– Men vi är inte klara än.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)