HockeyNews
PLUS

Västerviks målkross – trots två matchstraff

Västerviks IK
Västerviks IK
6 - 2
(2-1, 1-0, 3-1)
Östersunds IK
Östersunds IK
Västervik
Skärmdump TV4

Publicerad: 16 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Östersund gästade Västervik under kvällen. Inför stod det 1-1 i matcher. Efter två matchstraff skulle Västervik lyckas ta en säker vinst.

Tredje matchen i nedflyttningskvalet. 1-1 i matcher inför. Då tog Västervik emot Östersund på hemmaplan under kvällen.

Efter bara 02.54 skulle Västervik få matchstraff, Elias Sjöström åkte för interference. Då skulle Östersund börja bäst och ta ledningen genom Sebastian Fakt efter 03.38. Men sedan skulle Västervik svara och när första perioden var slut stod det 2-1 till hemmalaget. Men innan periodens slut, efter 17.48 skulle Västervik få ytterligare en matchstraff när Elias Ulander åkte för crosschecking.

Målen skulle inte sluta förrän det stod 6-1 och bland dessa målen lyckades Anton Svensson producera 2+1. Östersund skulle få in 6-2 mot slutet – återigen genom Sebastian Fakt – vilket blev slutresultatet.

Trots två matchstraff för Västervik blev det inte Östersunds kväll.

– Jag vet inte, vi har våra lägen att göra mål, vi har powerplay. Skönt att domarna tar deras fula grejer, men vi måste ta vara på våra powerplay för det är där vi förlorar matchen i dag. Vi har två stycken fem mot tre utan mål, vi har två matchstraff som vi ska ta vara på. Jag vet inte, just nu är jag bara irriterad på allting, säger Alexander Anderberg till TV4.

Västerviks kapten, Anton Svensson, hyllar lagets boxplay under kvällen.

– Jag tycker att vi pressar på hårt och kör hårt. Sedan är vi effektiva när vi får lägen. Vi har ett fruktansvårt bra boxplay i dag. Vi tar lite väl mycket utvisningar kanske, men jag tycker att det är fruktansvärt bra boxplay. Kahilainen blockar 10 skott i dag, det är kul att se, säger Anton Svensson till TV4.

Västervik leder nu med 2-1 i matcher.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!