HockeyNews
PLUS

Vändningen: Stjärnbacken inleder med Brynäs

Maja Nylén Persson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 14 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Många trodde nog att Maja Nylén Persson gjort sitt i Brynäs.
Men nu meddelar klubben att backen inleder säsongen i klubben – innan äventyret i Nordamerika börjar.
– En väldigt bra lösning för både oss och Maja, säger sportchef Erika Grahm till klubbens hemsida.

ANNONS

Brynäs meddelade i våras att stjärnbacken Maja Nylén Persson spelat sin sista match för klubben innan hon skulle ta steget över till den nya nordamerikanska proffsligan PWHL och ansluta till New York.

Nu meddelar Brynäs att Nylén Persson kommer att inleda säsongen med Brynäs i SDHL innan PWHL:s säsong startar senare i höst.

– Vi är väldigt glada att ha Maja kvar hos oss en tid till. Hon är en oerhört viktig spelare och en fantastisk förebild för våra yngre talanger. Hennes närvaro kommer också att bidra med stabilitet till laget, särskilt för Josefine Jakobsen som vi planerar att använda på backsidan i år. "Jose" gör framsteg i sin rehab och vi vill inte stressa den processen, säger Brynäs sportchef Erika Grahm till klubbens hemsida.

Under sina fem säsonger i klubben har det blivit 216 poäng (70+146) på 212 matcher och tre SM-silver. Maja Nylén Persson ser fram emot att inleda säsongen i Brynäs.

– Jag är jätteglad och tacksam att denna möjlighet dök upp så jag ska kunna förbereda mig på bästa sätt inför mitt kommande äventyr. Sen såklart älskar jag att spela i Brynäs och att få göra det ett litet tag till kommer jag bara att njuta av. Jag kommer göra allt för det här laget och försöka hjälpa de få en så bra start som möjligt på säsongen, säger hon.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln