HockeyNews
PLUS

VM-spelaren klar för Hockeyallsvenskan

Louis Boudon
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 27 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Nybro fortsätter att spetsa truppen inför år två i Hockeyallsvenskan.
Nu är VM-spelaren Louis Boudon klar för klubben.
– Boudon är en spelare som står för precis det vi sökt efter, säger sportchefen Mikael Aaro.

ANNONS

På söndagen gick Nybro ut med att man var nära att göra klart med VM-spelaren Louis Boudon om man bara fick in några kronor till till sin supporterinsamling.

Då gick det fort och på måndagen kunde klubben presentera den 25-årige fransosen.

– Boudon är en spelare som står för precis det vi sökt efter och jag är väldigt nöjd över att vi lyckats komma i mål med detta. Ett stort tack till alla supportrar som varit med och bidragit till insamlingen, säger sportchef Mikael Aaro i ett pressmeddelande.

Louis Boudon har imponerat under VM och stod för tre poäng under mästerskapet. När namnet kom upp var det inget att tveka över för Aaro.

– Vi arbetar brett med flera olika agenter både i Sverige och utomlands. Vi får många spelare till oss och gör ett gediget arbete med att ta referenser och tittar på video. Här såg man direkt att det var något speciellt.

Mikael Aaro beskriver honom som mångsidig.

– Han har en bra skridskoåkning, han är stark med pucken framför sig, stark i sargerna och dessutom spelskicklig och kan sätta sina lagkamrater i bra situationer. Vi följde honom under VM och kunde se att han bemästrade att möta några av världens bästa spelare samtidigt som han utmärkte sig i sitt eget spel i båda riktningarna.

Louis Boudon har tillbringat de senaste åtta säsongerna i Nordamerika, där han först gick på college och sedan varvat spel i ECHL och AHL. Den gångna säsongen blev det 46 poäng på 54 matcher i ECHL.

– Jag tror att det är rätt steg för min karriär och för min utveckling. Jag ser fram emot att lära mig den svenska spelstilen som är en av de bästa i världen. Att skriva på för Nybro Vikings var i mitt tycke det bästa valet jag kunde göra för mig personligen och för min utveckling som hockeyspelare, säger Boudon.

Kontraktet gäller över säsongen 24/25.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln