HockeyNews
PLUS

VIK:s miljonsmäll – backar igen: ”Drar inte i nödbromsen”

Västerås
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Västerås åker på en ny miljonsmäll.
Men trots det manar klubbens kassör till lugn.
– Vi är inte i ett läge där vi drar i nödbromsen, säger Nicklas Öhrlund på Västerås hemsida.

ANNONS

Västerås backade 2,4 miljoner säsongen 2022/2023. Även i år går klubben back ekonomiskt och när det ekonomiska resultatet presenterades på tisdagen meddelade Västerås att de gör ett minusresultat på 1,7 miljoner kronor för verksamhetsåret 23/24.

Miljonsmällen beror mycket på grund av att klubben hade budgeterat för slutspel men aldrig nådde dit.

— Först och främst är det viktigt att konstatera att Västerås IK även efter aktuellt resultat är en ekonomiskt välmående förening. Vi klarar kapitalkraven och har ett positivt eget kapital, säger kassören, Nicklas Öhrlund på hemsidan och pekar på ett antal orsaker bakom minusresultatet:

– Ett antal oförutsedda händelser, såväl sportsliga beslut fattade utifrån ej uppnådda resultatmål som kostnadsökningar i samhället har gjort att delar av det kapitalet förverkligats. Det olyckliga är att nyttjandet av det kapitalet inte genererat bättre sportsliga resultat.

Västerås sålde av spelare som Nick Hutchison, Kyle Topping och Trevor Mingoia innan deadline i februari och räddade föreningen från en ännu större smäll.

– Den totala effekten av dessa åtgärder innebar att vi tog ansvar för föreningen och kunde på så sätt undvika ett mycket större ekonomiskt underskott. I det sämsta scenariot kunde vi ha landat på ett underskott på över fyra miljoner, säger Öhrlund på hemsidan.

Trots två år med minusresultat fortsätter Västerås att satsa sportsligt och budgetera för slutspel.

– Vi är inte i ett läge där vi drar i nödbromsen. Vi vill inte signalera att vi saknar ambitionen eller viljan att ta oss till slutspel och tävla om en SHL-plats, utan att vi är en klubb vill utmana sportsligt och tilldelar ekonomiska förutsättningar för att kunna göra det.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln