HockeyNews
PLUS

"Vet många på byn som håller på Djurgården"

Robin Cpuff
Foto: Andreas Hanson
ANNONS

Publicerad: Idag 10:49

FacebookXWhatsApp

Vimmerby skrällde mot Djurgården och en stor del i det hade målvakten Robin Christoffersson, som stoppade 36 av 38 skott och två av tre straffar i straffläggningen. 

– Det är faktiskt sjukt stort. Det känns lite overkligt, säger 27-åringen till Hockeynews.

ANNONS

Vimmerby tog sin andra seger som nykomling i Hockeyallsvenskan. Återigen efter straffläggning, efter en gedigen laginsats. Men att slå Djurgården var något extra enligt Robin Christoffersson.

– Det här är fjärde året för mig i Vimmerby, vi har haft som mål hela tiden att gå upp. Förra året var vi närmare än någonsin. Sen går vi hela klivet och jag tror inte vi var riktigt beredda på det själva att det skulle gå så bra. Så nu i början så har vi mött Nybro, Kalmar, Östersund och då känns det lite som Hockeyettan fortfarande,** men sen när det kommer lag som Södertälje och Djurgården, då blir det lite overkligt direkt, säger målvakten.

– Det är killar som man kanske har kollat på lite extra tidigare. Det blir overkligt, speciellt för min del nu på slutet när jag försöker stänga igen straffar mot rutinerade killar. Det är sjukt roligt faktiskt.

Han har nosat på elitnivån tidigare, men inte fått chansen. Han är fostrad i Leksand där han var strax under A-laget och uttagen som reserv ibland, var junior i Södertälje och fick spela en match i Hockeyallsvenskan där, samt har även varit och nosat på spel i Mora.

ANNONS

– Jag var i Östersund ett tag också och gick därifrån inför säsongen när de gick upp, så det var lite surt. Då tänkte man att det där kommer man aldrig få vara med om. Sen lyckas man sig upp med Vimmerby när man har varit här i tre år. Det är sjukt stort och det är stort att få vara kvar och få förtroende ett år till. Jag är sjukt nöjd hittills och det ska bli en riktigt rolig säsong, framför allt.

Många som räknat med förlust

Han säger att det varit mycket snack ”på byn” inför matchen. Att Vimmerby dessutom vann kommer inte minska på snacket. 

– Jag vet att det är många i byn som håller på Djurgården. Då blir det lite roligare att kunna visa att vi kan, till och med få en vinst. Man känner så mycket folk, många hade redan sett en torsk. Det blev en jävla tändvätska.

Det var en kväll när stjärnorna stod rätt också för Vimmerby. Djurgården hade trots allt mycket av spelet och skapade en hel del, och prickade stolpen bakom Christoffersson två gånger. 

– Ja, det var några svettiga lägen där man kanske kom ut position lite och då var den där, stolpen. Det är så det ska vara också. Bästa vännerna.

Härnäst väntar en ny speciell match för Christoffersson. Bortamatch mot Mora är speciellt för en leksing. Bussen norrut gick vid elva på torsdagen. 

– Det är klart. Det ska bli kul att åka dit. Har man som jag spelat två år i Östersund så är man van, jag gillar att åka buss.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln