Vegas vann efter förläningen – William Karlsson tvåmålsskytt

Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 maj 2023

Vegas Golden Knights vann första matchen.
William Karlsson blev tvåmålsskytt.

Den västra konferensenfinalen i Stanley Cup-slutspelet drog igång under natten till lördag där Dallas Stars och Vegas Golden Knights tävlar om en biljett till finalen.

Hemmalaget, Vegas Golden Knights, tog första segern efter att Brett Howden gjorde mål efter 1:35 i den första förlängningsperioden.

Jason Robertson gav Dallas Stars en 1–0 ledning i slutet av den första perioden.

Nio minuter in i den andra perioden kvitterade Vegas matchen genom William Karlsson. Minuten senare trodde Vegas att de tog ledningen när Alec Martinez skott höll sig på mållinjen innan Thomas Harley kunde få bort pucken.

I början av den tredje perioden gjorde William Karlsson sitt andra mål när Vegas tog ledningen. Tre minuter senare kvitterade Dallas matchen genom Roope Hintz. Vegas Golden Knights tog tillbaka ledningen i mitten av den tredje när Teddy Blueger gjorde sitt första mål i slutspelet.

Jamie Benn gjorde matchens sista mål i ordinarie tid när han kvitterade till 3–3 efter att Dallas plockade målvakten.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights: 3–4 (1–0, 0–1, 2–2, 0–1) efter förlängning
Mål, DAL: Jason Robertson, Roope Hintz, Jamie Benn
Mål, VGK: William Karlsson x2, Teddy Blueger, Brett Howden
Skott: 36–37 (13–17, 7–11, 16–8, 0–1)