HockeyNews
PLUS

Växjö värvar tjeckisk back från AHL – "En jobbig spelare att möta"

(21878) Henrik Evertsson
Bildbyrån

Publicerad: 7 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Växjö plockar in en förstärkning på backsidan – unga tjecken Michael Krutil ansluter till de regerande mästarna från Rockford Icehogs i AHL. 

Djurgården är inte det enda laget som förstärker backsidan genom en AHL-värvning under fredagen. Växjö har gjort klart med Michael Krutil, en 19-årig back som senast spelat i Rockford Icehogs. 

– Michael är en ung lovande back som har sina kvaliteter i det defensiva spelet. Han är stor, stark och rörlig, en jobbig spelare att möta. Avtalet är skrivet säsongen ut, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.


Krutil draftades av Chicago Blackhawks 2020 i den fjärde rundan som 110:e spelare totalt. Han har spelat 28 matcher totalt i AHL och har representerat Tjeckien i JVM tidigare. 


– Växjö är en stark organisation som jag är väldigt glad över att få komma till. Jag är väl medveten om hur bra den svenska hockey ligan är och hur bra förutsättningarna är för att kunna utvecklas. Därför är jag väldigt angelägen om att komma på plats och komma igång så snart som möjligt, säger Michael Krutil till Växjös hemsida. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!