HockeyNews
PLUS

Vann SM-guld med Skellefteå – klar för KHL

Dylan sikura
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Dylan Sikura vann SM-guld med Skellefteå.
Nu flyttar han till Ryssland för spel i KHL.

ANNONS

Enligt ryska sajten Championat.com, som citerar KHL:s presstjänst, har Dylan Sikura skrivit på för den ryska toppklubben Traktor Tjeljabinsk.

Den 29-årige kanadensaren gjorde fyra mål och fem assist på 13 matcher i SM-slutspelet och avslutade säsongen starkt. I grundserien blev det 26 poäng (10 + 16) på 49 SHL-matcher.

Traktor Tjeljabinsk tog sig till semifinal i KHL-slutspelet, men föll mot Lokomotiv Jaroslavl.

General managerns lovord

För de flesta europeiska spelare är det moraliskt omöjligt att spela i KHL under Rysslands pågående anfallskrig mot Ukraina.
– Dylan Sikura blir den tredje utländska spelaren i vårt lag. Förra säsongen var forwardens första i Europa, och den blev direkt framgångsrik. Sikura blev svensk mästare med Skellefteå som vann för första gången på tio år. Forwardens styrkor är snabbhet, skytte och förmågan att agera okonventionellt på isen. Det är också viktigt att han kan spela både på kanten och som center. Som 29-åring är Dylan på toppen av sin karriär och är kapabel att göra ett stort avtryck i KHL. Traktor behövde en forward av precis den här typen och vi är glada att denna kanadensiske forward kommer att tillbringa den kommande säsongen i Tjeljabinsk, säger general managern Alexej Volkov till klubbens hemsida.

I Traktor kommande säsong spelar även den kanadensiske målvakten Zachary Fucale och den amerikanske forwarden Charles Robinson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln