HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Talangen ser ut att lämna efter finalen

Adam Engström
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 25 april 2024

FacebookXWhatsApp

Adam Engström och sitt Rögle är just nu mitt i en SM-final. HD skriver att det kan komma att bli det sista han gör i Rögle för denna gången.

Engström gör sin andra säsong i Rögle sedan flytten från Djurgården. Denna säsong blev det 22 poäng på 51 matcher i grundserien för backen. Han är draftad av Montréal Canadiens på plats 92 år 2022.

Nu skriver HD att det ser ut som att backen inte blir kvar i Rögle nästa år. Backen själv säger till HD att han fokuserar på finalen.

Men Rögles sportchef Hampus Sjöström berättar för HD hur planen för backen ser ut.

– Vi har en dialog med honom, hans representanter och Montreal, men det mesta pekar på att han ska försöka ta en plats där borta. Om det är NHL eller AHL är upp till honom själv och Montreal, men vi följer händelserna och utgår ifrån att han kommer spela i Nordamerika nästa säsong, säger Sjöström till HD.

Sjöström säger även till sajten att planen länge varit att denna säsong ska ha varit hans sista i Rögle för denna gången.

– Det har varit planen under ganska lång tid att det här ska vara hans sista säsong för nu i Rögle. Sen får vi se vad framtiden har att erbjuda och vad de kommer fram till efter diverse camper och så, säger Sjöström till HD.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)