HockeyNews
PLUS

Klart: F.d. skidchef tar över SHL-klubben

Daniel Fåhraeus
Simon Hastegård/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

Skellefteå har varit på jakt efter en klubbdirektör. Nu står det klart vem som tar över den rollen, meddelar klubben på sin hemsida.

ANNONS

Det handlar om Daniel Fåhraeus som blir ny klubbdirektör i Skellefteå. Han kommer nyligen från en roll som VD för Piteå kommunföretag, skriver klubben.

NSD har tidigare rapporterat om att Fåhraeus ska ha varit klar för klubben.

Följande skriver klubben på sin hemsida.

– Vi känner Daniel väl då han tidigare stöttat oss i föreningen med ledarutveckling. Vi tycker att hans ledarskapsfilosofi passar väl med det vi vill stå för; ett lagarbete som präglas av en stark vilja att växa och vinna kombinerat med hängivenhet och långsiktighet, säger klubbens styrelseordförande Petter Mikaelsson till hemsidan.

Skellefteå har inte haft någon klubbdirektör sedan februari då Åsa Andersson lämnade. Fåhraeus har dels jobbat inom Svenska Skidförbundet som längdchef.

– Det är hedrande att bli tillfrågad och jag ser det som en möjlighet som jag måste ta. Jag har haft många fina år och trivs i mitt nuvarande jobb, men jag lockas av utmaningen som klubbdirektörsrollen innebär, säger Fåhraeus till hemsidan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln