HockeyNews
PLUS

Officiellt: Alcén förlänger med Brynäs

Johan Alcén
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 12:26

FacebookXWhatsApp

Johan Alcén har hyllats för sitt arbete med att ta Brynäs tillbaka till SHL.
Nu står det klart att kontraktet förlängs till och med 2028.
– Varje dag jag får arbeta och verka i Brynäs IF så känns det otroligt ärofyllt, säger Johan Alcén till klubbens hemsida.

ANNONS

2021 avslutade Johan Alcén sin aktiva spelarkarriär efter att ha hjälpt Brynäs säkra SHL-kontraktet i en dramatisk kvalserie mot HV71.

Kort därefter skrev han på ett fyraårskontrakt som sportchef, men den första tiden i den nya rollen blev tuff. I mars 2023 åkte klubben ur SHL, men klubben kraftsamlade för ett snabbt återtåg och lyckades ta sig tillbaka redan efter ett år. Något som sportchefen fått motta stora hyllningar för.

Under våren och sommaren har Alcén fortsatt sitt starka arbete, bland annat genom att värva hemvändare och flera intressanta nyförvärv som visat sig vara fullträffar.

Alcéns kontrakt skulle löpt ut 2025, men nu står det klart att parterna fortsätter sitt samarbete till och med 2028. Det meddelar Brynäs på sin officiella hemsida på torsdagen.

– Johan gör sitt sista år i det nuvarande avtalet denna säsong och eftersom vi redan är i gång med nästa års lagbygge känns det helt rätt att förlänga avtalet redan i ett tidigt skede, säger klubbdirektör Håkan Svedman i en kommentar på klubbens hemsida.

– Under sina tre år i rollen har Johan utvecklats till en uppskattad och respekterad sportchef. Han är och har varit en stark bidragsgivare i arbetet och implementeringen av föreningens identitet. Med starka värderingar har han stått upp för föreningen även i motgång och visat karaktär i sitt ledarskap, fortsätter Svedman.

Johan Alcén ser fram emot att fortsätta arbetet med att åter etablera Brynäs i SHL.

– Varje dag jag får arbeta och verka i Brynäs IF så känns det otroligt ärofyllt. Jag har utvecklats mycket som både ledare och människa under åren som sportchef och när diskussionerna om en framtid tillsammans kom upp så fanns det inga tveksamheter. Den resa vi har startat känns otroligt inspirerande och jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Vi har växt ihop till ett starkt prestigelöst team där vi gör varandra bättre och litar på varandra, säger Johan Alcén.

Brynäs har inlett SHL-säsongen med två segrar och två förluster.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln