HockeyNews
PLUS

Officiellt: Han blir Brynäs nye toppcenter

Jordan Schroeder
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs har varit på jakt efter en toppcenter.
Nu är klubben överens med amerikanen Jordan Schroeder.
– Det är en spelskicklig center med rutin från många av toppligorna i världen, säger sportchefen Johan Alcén.

På fredagsförmiddagen kunde Expressen avslöja att Brynäs är nära den 33-årige amerikanen Jordan Schroeder. Nu har Brynäs bekräftat nyheten och i ett pressmeddelande meddelar klubben att man är överens med centern om ett ettårsavtal.

– Vi har som vi har sagt tidigare varit på jakt efter en till center och det känns jättebra att kunna addera Jordan till lagbygget. Han kommer komplettera vår centersida på ett bra sätt och kommer in med lite andra egenskaper än vad vi har nu.

– Det är en spelskicklig center med rutin från många av toppligorna i världen. Han är en uppskattad lagkamrat som vet vad som krävs för att prestera på den högsta nivån. Jag känner mig väldigt trygg med vår centersida, säger Brynäs sportchef Johan Alcén i en kommentar på Brynäs hemsida.

Centern hade avtal med schweiziska Rapperswil ett år till, men bryter nu det för att gå till Brynäs.

– Det känns riktigt bra att få möjligheten att spela i en klubb med så mycket historia som Brynäs. Det här steget känns helt rätt för mig och det Johan (Alcén) och klubben presenterade kändes väldigt bra. Resan som klubben är inne på och de spelare som har anslutit var något som lockande väldigt mycket, jag längtar redan till att få dra på mig Brynäströjan, säger Jordan Schroeder.

Jordan Schroeder svarade för 21 poäng på 48 matcher i NLA förra säsongen. Tidigare har han även representerat Torpedo Niznij Novgorod och Jokerit i KHL. På meritlistan finns även 165 NHL-matcher och ett VM för USA.

Schroeder har även spelat tillsammans med Brynäs Anton Rödin under hans tid i Vancouver.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!