HockeyNews
PLUS

Ullmarks egna ord om jättekontraktet: "Overkligt"

Linus Ullmark
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 23:00

FacebookXWhatsApp

Linus Ullmark är klar för Ottawa Senators i fyra år. Nu berättar svensken om kontraktet som ska vara värt 85,7 miljoner kronor per säsong.

ANNONS

Linus Ullmark blev 2022/23 utsedd till NHL:s bästa målvakt och har de senaste åren spelat i Boston Bruins. I slutet av juni bytte han däremot topplaget mot Ottawa Senators.

Nu är det klart att den svenske toppmålvakten stannar i organisationen, det efter att ha skrivit på ett saftigt fyraårskontrakt.

Det känns nästan overkligt, eftersom jag fortfarande bearbetar allt. När min familj kom in nu fick jag nästan tårar i ögonen, det är en så monumental händelse. När jag ser tillbaka på min karriär har det varit många motgångar. Det finns mycket som jag nog inte skulle vilja uppleva igen, men jag klarade det. Jag står här idag, som den man, make och hockeyspelare jag är, tack vare de erfarenheterna. Jag försöker nu använda allt jag lärt mig, både från de tuffa och de bra stunderna, här i den här organisationen. Jag är väldigt tacksam över att få möjligheten att bygga något långsiktigt, säger han under en pressträff efter nyheten.

Nya livet


Ullmark verkar dessutom stortrivas.

Om allt är ordnat utanför isen, blir det mycket lättare att fokusera på det som är viktigt på isen. Det här ger mig och min familj möjligheten att verkligen rota oss, för oavsett vad som händer under säsongen, vet vi att vi är på en bra plats som familj, som lag och som en del av den här gemenskapen. Oavsett vad som händer, vet vi att vi har något att falla tillbaka på och kan hantera det som dyker upp längs vägen, istället för att känna att båten håller på att kantra, både här och hemma, säger han.

Säker värvning

General Manager Steve Staios är mycket nöjd över att ha svensken i organisationen i de kommande fyra åren.

Vi kände oss väldigt säkra när vi fick chansen att värva Linus, vi visste att han skulle passa bra här i Ottawa. Vad vi däremot inte visste fullt ut var hans karaktär och ledarskap. Efter de första sex veckorna här i staden, med laget, har det blivit väldigt tydligt och konkret. Hans sätt att vara, hans passion för spelet, hans ledarskap och engagemang för lagkamraterna är något vi verkligen välkomnar här, och vi strävar efter att få in fler personer och spelare som Linus, säger han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln