HockeyNews
PLUS

Domarna nekade förlåtelse utav Tyrväinen

Växjö Lakers
Växjö Lakers
2 - 1
(1-1, 1-0, 0-0)
Luleå HF
Luleå HF
Luleå
Skärmdump TV4
ANNONS

Publicerad: 23 mars 2024

FacebookXWhatsApp

I slutet av Växjö och Luleå fick Juhani Tyrväinen matchstraff efter en mycket ovanlig situationen.

ANNONS

Med drygt fem minuter kvar av tredje perioden fick Luleås Juhani Tyrväinen matchstraff. Detta efter en reaktion när han inte fick med sig en utvisning, där Marcus Sylvegård delade ut en smäll med klubban.

Tyrväinen reagerade genom att åka till båset, på vägen dit kastade han sin ena handske mot en av domarna. När han sedan satt i båset kastade han ut den andra handsken på isen. Han fick sedan 2 minuter och matchstraff för "Abuse of officials". När han åkte av isen visade han en tumme upp.

– Det är slarvigt av Juhani att inte hålla känslorna i schack där. Han får liksom som en crosschecking mellan axelskyddet och armbågsskyddet. Träffar den tillräckligt rent, då gör det jäkligt ont. Men jag tycker inte att den är tillräckligt hård för att vara en utvisning. Men jag vet också hur ont det kan göra. Så jag förstår att han släpper klubban och åker och byter, säger Staffan Kronwall i TV4 och fortsätter:

– Men det är väl aktionen där (när han kastar handsken), som han måste vara lite coolare i.

Gällande situationen svarar Luleås kapten Erik Gustafsson följande:

– Det är såklart oerhört klantigt måste man säga. Men det är mycket känslor och frustration. Vi har inte ett powerplay på hela matchen och tittar vi genom matchen så är det klart att vi ska ha det. Han får en grov slashing på handleden som sedan resulterar i att vi helt plotsligt sitter fem mot tre (vilket Luleå hade några minuter senare efter ytterligare utvisningar). Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt. Sedan så måste vi ändå behärska oss, vi sätter oss i en dålig sits. Men tar man i första läget så slipper man de här situationerna också, säger Gustafsson till TV4.

Matchen slutade 2-1 till Växjö.

NSD rapporterar efter matchen att Tyrväinen försökte att be om ursäkt till domarna, men att de inte kunde öppna dörren då.

– Jag vill be om ursäkt, för det jag gjorde var inte okej, säger Tyrväinen till NSD.

Luleåspelaren säger till sajten att han upplever att Sylvegård inte försöker ta pucken, och att han bara vill skada honom, och fortsätter att prata om situationen.

– Det var lite onödigt. Men jag tycker att domaren borde skydda spelare och där och då tänkte jag att det hade kunnat gå jävligt illa med crosscheckingen jag fick. Men det var inte okej, det jag gjorde efteråt, säger Tyrväinen till NSD.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln