HockeyNews
PLUS

Två centrar saknades: "Fick en tackling"

SSK
Andreas Hanson / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 2 september 2024

FacebookXWhatsApp

SSK saknade två centrar på måndagens ispass. Hampus Harlestam och Nolan Stevens stod över, men lagledningen ger lugnande besked.

– Det är inget allvarligt. Han fick en tackling, säger assisterande tränaren Mattias Zackrisson till Hockeynews.

ANNONS

SSK har hittills varit befriat från skador och sjukdomar på försäsongen. Men nu har även Södertäljelaget fått öppna upp sjukstugan. Både Hampus Harlestam och Nolan Stevens saknades på måndagens dubbla ispass i Scaniarinken.

Harlestam tvingades kliva av i slutet av 8–1-segern mot Kalmar i fredags. – Det är inget allvarligt. Han fick en tackling i andra perioden, säger Mattias Zackrisson.

Stevens fanns med i början av de första av måndagens dubbelpass, men sågs sedan försvinna iväg till gymmet med fystränare Niclas Bergfors. När lagets andra ispass började hade Stevens redan bytt om.
– Samma sak där. Bara av ren säkerhet, säger "Zacke".

Börjar ni nå spelarnas maxgräns nu, efter veckor av dubbla ispass? – Haha, ja men vi kör ju på bra. Det är inga konstigheter egentligen. Små känningar kan man ha hela tiden. Sen vet vi att vi inte kommer vara helt skadefria hela säsongen, det är omöjligt. Vi tar hand om kropparna så bra som möjligt. Men de där smällarna, de är svåra att undvika helt, säger Zackrisson.

Lösningen på måndagen blev att Miikka Pitkänen och Henrik Eriksson tog över centerplatserna. Egor Polin och William Wiå fick därmed plats i de ordinarie kedjorna. Polin bildade bland annat kedja med Juho Liuksiala, och de två flög fram i högt tempo.

Liuksiala är känd i Hockeyallsvenskan som en av ligans snabbaste spelare, men Polin höll jämngod fart med finländaren, exempelvis i kontringsövningar.
– Egor är snabb. Det är hans främsta styrka. Sen har han saker att jobba med, men han är ung också. Det är det hockeymässiga, att bli ännu bättre på att vinna pucken men också svårare att ta pucken av. Han är redan bra på det och man ser att han verkligen jobbar på det, säger Mattias Zackrisson om Polin, som gjorde 1+2 mot Kalmar i fredags.

SSK har två vinster och två förluster hittills på försäsongen. Laget spelar nästa match på onsdag hemma mot Vålerengen.

SSK:s formationer på måndagen

Målvakter:
Frans Tuohimaa, Oliver Håkanson
Backar:
Daniel Norbe–Olli Vainio
Viktor Grahn–Albin Carlson
Amil Krupic–Ludvig Hedström   Ozbej Rep–Albert Wikman
Forwards: Nicolai Meyer–Miikka Pitkänen–Sebastian Dyk
Carter Souch–Filiph Engsund–Viktor Liljegren
Egor Polin–Henrik Eriksson–Juho Liuksiala
William Wiå–Jacob Bjerselius–Jacob Dahlström    Ej med:
Nolan Stevens, Hampus Harlestam

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln