HockeyNews
PLUS

Tungt besked för HV-stjärnan – lång rehabilitering väntar

(28145) André Petersson
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2023

FacebookXWhatsApp

André Peterssons skada visade sig vara värre än befarat. 

HV71-forwarden tvingas nu till ett par månaders rehabilitering. 

– Målsättningen är att han ska vara tillbaka i augusti, säger klubbens sjukgymnast Andreas Frostemark till Expressen

Under tisdagens förlust mot USA åkte André Petersson på en smäll på benet. 32-åringen fick rejält ont och kunde nätt och jämnt ta sig av isen. Efter matchen meddelade även Tre Kronor att det är färdigspelat för Petersson i VM och att Dennis Rasmussen kallas in som ersättare. 

LÄS MER: VM över för forwarden – hoppfullt om Sandin: "Dag till dag"

Tidigt under torsdagen kom Tre Kronors, och tillika HV71:s, lagläkare Jonas Kalman med ett lugnande besked kring Peterssons status: 

– André fick en underkroppsskada i går på matchen och vi har valt att inte specificera det mer än så. Det är ingen allvarlig grej, men han kommer inte att kunna spela matcherna som är kvar här nu. André får ett par veckors välbehövlig vila här nu och sedan kommer han nog att kunna köra igång med försäsongsträningen relativt obehindrat, säger han till Jnytt

André Petersson flög senare under onsdagen hem till Jönköping och då gav HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark en något dystrare prognos. Enligt Expressen menar Frostemark att det nu väntar tre–fyra månaders rehabilitering för Petersson. Samtidigt tror han inte att SHL-premiären ska vara någon fara. 

– Målsättningen är att han ska vara tillbaka till augusti, så SHL-premiären ska inte vara någon fara. Han klarade sig bra efter omständigheterna. Det kunde ha blivit värre, säger Frostemark till tidningen. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!