HockeyNews
PLUS

Tuff start för Leksands målvakt

Jakob Hellsten
Bildbyrån

Publicerad: 23 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Hockeynews Andreas Hanson sammanfattar fredagens alla träningsmatcher – från den tuffa starten för Leksands nya målvakt till publikfesten i Umeå och ett klassmål som avgjorde för Tingsryd.

ANNONS

Tuff start för Leksandsmålvakten

Välkommen hem, Jakob Hellsten. Efter tre år på college ska 24-åringen backa upp Mantas Armalis i Leksandskassen, och den här kvällen blev det säsongsdebut. Det blev dock ingen rolig kväll för Hellsten mot Frölunda. Laget förlorade med 3–5 i Strömstad, och de två första målen var ren otur. 0–1 kom efter puckskarv på sargen och ut framför mål, och på 0–2 styrdes in på en lagkamrats skridsko. 0–3 var en lång sidledsförflyttning för Linus Weissbach fick öppet mål, och Filip Hasas 0–4 var ett klassavslut i krysset.

Ny fin publiksiffra i Umeå

Inte fullsatt som mot Skellefteå, men inte långt ifrån. 4 319 personer såg Björklöven mot Modo, en fin siffra som dock inte hjälpte hemmalaget på isen. Modo vann med 3–1 efter mål av 18-årige Lucas Pettersson, Pontus Näsén och Sebastian Ohlsson. Lövens 1–1-mål kom i powerplay på en styrning från Jacob Olofsson, skott från Mathew Maione, och hemmalaget hade fler lägen – bland annat ett stolpskott från Maxime Fortier genom en snygg individuell prestation.

Västerås studsade upp – föll ändå

Rögle tog säsongens första seger och besegrade Västerås med 3–2 i en match i Visby, som Röglesupportrarna knappast kommer minnas särskilt länge. För Västerås var det dock ett steg i rätt riktning efter 2–8-kölhalningen senast mot Södertälje. Rögle ledde med 3–0 efter mål av Lukas Ekeståhl Jonsson, Dennis Everberg och Linus Sjödin. Men VIK kom tillbaka och reducerade två gånger om, Oskar Kvist och Jimmie Jansson Lorek, i den andra perioden. Västerås vann skotten totalt sett också.

ANNONS

SSK nollat av Nybro

SSK gjorde åtta mål mot Västerås, men nu blev det inte ett enda borta mot Nybro. SSK hade klart flest chanser, genom bland andra Carter Souch och Sebastian Dyk. Södertäljelaget spelade 6 mot 4 i 41 sek i slutet men fick inte hål på Alexander Hellnemo, lånet från Skellefteå som startat säsongen bra. Nybros mål gjordes av Felix Olsson och detta var lagets andra seger i rad på försäsongen, där man redan nu hunnit spela fyra matcher.
Frans Tuohimaa säsongsdebuterade för SSK och såg stabil ut på det han hade att göra.

Timrå fortsätter vinna

Oliver Johansson gjorde mål på nytt och Timrå vann igen – en lyckad kombination för tredje matchen i rad. Timrå slog Sport från Vasa med 5–0, detta efter att ha slagit samma lag med 5–4 på torsdagen.

Luleå förlorade – kurerar sig i bastun

Det finns väl aldrig ett dåligt tillfälle att bada bastu? Särskilt inte om man befinner sig i Torneå, och just har mött ett av Finlands bästa lag. Det var precis vad Luleå gjorde, skriver NSD.
Att det då blev förlust gör kanske inte så mycket. 19-årige pitepöjken David Granberg öppnade målskyttet för Lule och Linus Omark kvitterade till 2–2 i andra perioden. Men Kärpät avgjorde i tredje och tog revansch för torsdagens match i Kalix.

Fjärde raka för Vimmerby

Nykomlingen i allsvenskan har en tidig formtopp. Fjärde raka segern och dessutom tredje nollan kom på fredagskvällen mot Västervik, två dagar efter att laget slog Kalmar HC. De övriga två vinsterna har visserligen kommit mot hockeyettan-laget Tranås, men Vimmerby skaffar sig självförtroende på försäsongen.

Klassmål avgjorde för Tingsryd

Tredje raka segern för Tingsryd, 3–2 mot Karlskrona. Segern säkrades med ett klassmål i slutet, signerat Isak Hellerstedt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln