HockeyNews
PLUS

Trots avstängningar – glädjande besked i AIK

(32240) Anton Blomqvist
Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Flera namn är tillbaka i AIK:s laguppställning när den fjärde kvartsfinalen mot Mora ska spelas under måndagskvällen. Däremot tvingas de klara sig utan en forwardstrio som är avstängda efter kaosscenerna i det senaste mötet.

Efter storbråket som skedde efter Moras matchavgörande mål i lördags tvingas AIK klara sig utan avstängda forwardstrion Daniel Muzito Bagenda (tre matcher), William Ignberg Nilsson (två matcher) och Oskar Magnusson (två matcher).

Däremot kommer centern Kristoff Kontos, 30, att göra comeback. Centern har inte spelat sedan han blev axelskadad i derbyt mot Djurgården den 21 januari. Kanadensaren har missat 22 matcher, men har tränat för fullt sedan en tid tillbaka.

– Vi har hoppats under en längre tid och ju längre tiden går desto närmare kommer han en comeback, så är det ju. Sedan om det blir ikväll eller om det blir på onsdag får vi se. Men vi hoppas det i alla fall. Det finns inget hundraprocentigt beslut än, sa AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews tidigare idag.

Totalt tre namn tillbaka

Tobias Normann finns med som andramålvakt, 21-åringen har inte funnits med i laguppställningen de senaste matcherna och Anton Blomqvist har inte velat förklara varför.

Även Hampus Falk är tillbaka efter en match frånvaro och går in som sjundeback.

Theo Hårdstam och Rasmus Rudslätt, båda födda 2004, tar varsin plats i A-laget i och med avstängningarna. Duon bildar en fjärdekedja tillsammans med Oscar Öhman.

Harry Ahlberg, född 2005, finns med som extraforward.

Tunga avbräck i Mora

Daniel Ljunggren klev av i den senaste matchen och kommer inte till spel i omgång fem. Chad Yetman missade den senaste matchen och finns inte heller med i laguppställningen. Huvudtränaren Daniel Hermansson har tidigare sagt till Hockeynews att det är det dag till dag på storstjärnan Yetman.

Måns Carlsson tar över C:et under måndagsmatchen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)