HockeyNews
PLUS

Tränarnas betyg: "Bästa vi gjort på några år"

Erik Gustafsson Luleå
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 06:57

FacebookXWhatsApp

Det är stora förväntningar på Luleå i vinter – ocn premiären gav laget en ordentlig boost.
– Vi visar på karaktär som kan ta oss väldigt långt, säger lagkaptenen Erik Gustafsson till NSD.

ANNONS

Luleå har värvat tunga forwardsnamn och gör ännu en satsning mot det efterlängtade SM-guldet.
I premiären mot Timrå räddade Joel Lassinantti 21 skott och höll nollan – nye stjärnan Brian O´Neill slog till och blev målskytt efter 22 sekunder.

En drömpremiär på många sätt.
– Det är det bästa vi har gjort på några år sa Gusten (Törnqvist) och "Bulan" (Thomas Berglund) och jag får vara beredd att hålla med om det. De (Timrå) hade ju knappt ett enda skott i tredje och då försöker de trycka allt de har. Djävulskt fin backchecking av forwards så vi kan hålla bra avstånd med backarna. Det är mycket som är bra, säger lagkaptenen Erik Gustafsson till NSD.

Nya namen har snabbt hittat rätt i Norrbotten och nu blir Leksand nästa test – på tisdag och även den matchen på hemmaplan för Luleås del.
– Jag har sagt det hela tiden. Jag tycker vi har värvat spelare med oerhörd spets, men också karaktär. En vilja att göra rätt och spela för laget. Även fast det är spelare som ska göra poäng och grejer så är det framför allt lagspelare du vill ha för att göra det jobbet om du vill vara framgångsrik. Det tycker jag verkligen vi har det och visar det idag, säger Gustafsson till NSD.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln