HockeyNews
PLUS

Tränarna om smällarna och skadorna på Hovet

Djurgårdens IF
Djurgårdens IF
6 - 2
(2-0, 3-0, 1-2)
IF Björklöven
IF Björklöven
Holmqvist Stråhle Ytterell
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån

Publicerad: 18 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Det blev en kostsam första kvartsfinal för både Djurgården och Björklöven. Michael Holmqvist blev av med två backar.
Viktor Stråhle tappade två forwards, först Myles Powell och sedan Alexander Wiklund som fick matchstraff efter en ful slashing.
Här är tränarnas kommentarer om smällarna på Hovet.

Djurgården vann med klara 6–2 mot Björklöven i den första kvartsfinalen inför 6 163 åskådare på Hovet.
Efter lite drygt tre minuter hade Djurgården skjutit både 1–0 genom Edvin Hammarlund och 2–0 av Axel Andersson.
Då tog Björklöven-tränaren Viktor Stråhle och bytte målvakt. Ut: Joona Voutilainen. In: Niklas Svedberg.

Stråhle om tuffa starten

– Jag tycker att vi de första två bytena kom ut på ett bra sätt och är väldigt väl förbereda. Sedan skjuter de två skott och gör två mål på. Där nånstans blir det tufft givetvis. Det är långt ifrån den start man vill ha. Första kvartsfinalen. Tycker ändå vi repar mot i den perioden och matchar Djurgården i tävlingsnivå, säger Stråhle.
Det var 2–0 till en bit in i andra perioden.

– Jag tycker starten på andra är bra också fram tills vi plockar en femma och sätter oss i en sits där vi ska försvara oss med en man mindre i fem minuter. Det är tufft. Vi släpper in ett mål till där och sedan blir det en jäkla uppförsbacke för oss. Djurgården har ett grymt bra målskytte idag. De har 30 procent i skotteffektivitet efter två perioder. Det är bara att lyfta på hatten. Vi gör noll, det är för dåligt, säger Stråhle.

Löventränaren om Wiklunds matchstraff

Björklövens Alexander Wiklund fick fem minuters utvisning och matchstraff för att ha slagit klubban i baksidan av benet på Djurgårdsbacken Alexander Ytterell, som inte kunde fortsätta spela.
Stråhle om Wiklunds tilltag:
– Att det är en slashing. Sedan dömer domarna utefter det. Det är väl det jag kommer att kommentera om den. Det är en slashing.
Som ledde till matchstraff?
– Det blev det.
Det kan bli ytterligare konsekvenser?
– Det vet jag inte heller.

DIF tappade Ytterell

Michael Holmqvist blev av med Alexander Ytterell.
– Det är slashing och matchstraff. Det är heta känslor, det är mycket på spel, det händer grejer där ute på isen. Det är slutspel och det var en olycklig slashing, säger Holmqvist försiktigt.
Daniel Glad skulle ha gjort comeback efter två missade matcher på grund av skada.

Därför spelade inte Glad

Men i sista stund bestämdes det att han inte skulle spela.
– Vi kör lite safe där, säger Holmqvist.
Björklöven blev av med Myles Powell som stapplade ut efter att ha brakat in i sargen med ryggen före och såg ut att slå i huvud eller nacke så att han blev groggy.
Dessutom försvann Wiklund på grund av matchestraffet så Björklöven var nere på tio forwards med större delen av matchen kvar eftersom Joel Mustonen inte kom till spel.

Tio forwards – Löven fick slita

– Att vi är två kort och vi får manövrera ut den istiden så gott det går. Vi får jobba och slita med det vi har, säger Stråhle.
Han säger efter 6–2-förlusten:
– Det är två saker jag kan säga är positivt med den här matchen det var att vi inte slutade kämpa och det andra är att det inte är målskillnad i slutspelet. Det är ungefär det.
Du bytte målvakt direkt efter andra målet för Djurgården?
– Det är ingen rolig start för varken Joona eller laget. Mitt ansvar är att försöka pumpa in nån energi i laget också så det har inte så mycket med Joona att göra. Snarare att vi behöver få ett stopp i spelet och en gratis timeout, säger Stråhle.

Loponen slog till på beställning

Djurgården som värvade Kalle Loponen i februari för att ersätta den då skadade Alexander Ytterell gjorde exakt det då han klev in i powerplay på Wiklunds matchstraff.
Efter 17 sekunder i powerplay dunkade Loponen in det matchvinnande 3–0-målet.
– Det var bra och kul för honom. Bra att vi har en till vass rajtback som kan kliva in när det blir knas på någon annan, säger Michael Holmqvist.
Är det hopp om spel för någon av Glad eller Ytterell i nästa match? – Jag har inte pratat med medical teamet ännu, så vi får se, säger Djurgårdstränaren.

Inte van vid sån effektivitet

Han var nöjd med mycket i 6–2-vinsten.
– Ett effektivt Djurgården idag. Vi lyckas göra mål och gå in i en tredjeperiod med 5–0. Det är inte så vanligt för oss. Vi är ruggigt effektiva. Gillar hur vi kommer ut till matchen. Tycker att anspänningsnivån känns helt rätt. Vi känns påkopplade. Vi kommer ut och åker grillor och spelar hockey. Det var det jag ville se. Sedan lyckas vi få två snabba där. Det var ju bra.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!