HockeyNews
PLUS

Jihde: "Erik Karlsson har mycket att bevisa"

Jihde Jihde Forsberg

Publicerad: 25 april 2024

FacebookXWhatsApp

Bröderna Niklas och Peter Jihde kommer att programleda Hockey-VM i maj. Duon får en rejäl förstärkning i form av förre ishockeyproffset Peter "Foppa" Forsberg. I en intervju med Hockeynews berättar trion vad de tror om Sveriges chanser, vilken spelare de är mest nyfikna på att se och vilka som kommer att bli Tre Kronors största motståndare.

Bröderna Niklas och Peter Jihde har lång erfarenhet inom sportvärlden, framförallt Niklas som har en lång framgångsrik innebandykarriär i bagaget.

När VM drar igång kommer duon att programleda mästerskapet för Viaplay. Niklas från Sverige och Peter från Tjeckien. Bröderna får hjälp av ett gäng kommentatorer och experter. En av experterna som kommer att befinna sig både i Sverige och Tjeckien är hockeyikonen Peter "Foppa" Forsberg.

Så långt går Tre Kronor

Trion tror stenhårt på Sverige som förväntas ha stora delar av sitt lag bestående av NHL-spelare.

– Jag tror att man kommer att kombinera fyra-fem lag där som kommer att vara bra. Men semi ska vi ta oss till, sedan tycker jag också att vi har en möjlighet att ta guld i år, säger "Foppa".

Niklas Jihde fyller i.

– Jag säger som Sam Hallam "Nu är det match sju" när det är en semifinal och en kvartsfinal. Det gäller att spela matchen på rätt sätt och det kommer Sverige att göra denna gången. Jag tror att det kommer att bli en final och att Sverige kommer gå hela vägen.

Intressanta spelare

Det finns ett gäng spelare som dem är nyfikna på att se. Bröderna nämner två svenska spelare.

– Erik Karlsson, han har mycket att bevisa. Jag såg honom 2012 när han var hemma i Globen, då gick det inte som han ville. Denna gången tror jag han är intresserad och motiverad för detta mästerskap och dem som kommer nästa säsong. Jag hoppas att han är så bra som han kan vara, för då är han ju bäst i världen, säger Peter Jihde.

Även Niklas Jidhe kommer att ha blicken på en svensk back.

– Jag kommer att titta på Rasmus Dahlin, skridskoråkningen, spelförståelsen, killen som bara älskar ishockey. Han är ljuvlig att se, så det blir kul, säger han.

Vem tror ni blir deras största motståndare?

– Kanada, säger alla tre i kör.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)