HockeyNews
PLUS

"Tjommes" ord om Hellkvist: ”Just nu...”

"Tjomme"
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 april 2024

FacebookXWhatsApp

Tillbaka till Björn Hellkvist eller fortsätta med Charles "Challe" Berglund som huvudtränare?
Nu kommer general managern Thomas "Tjomme" Johansson med ett besked i frågan.

ANNONS

Leksand har spelat färdigt för säsongen efter uttåget mot Frölunda tidigare i veckan.

Nu börjar lagbygget inför nästa säsong ta form och en stor fråga är vad som händer i och runt ledarstaben. Björn Hellkvist, Mikael Karlberg och Challe Berglund har alla kontrakt, men frågan är vem som blir huvudtränare.

Björn Hellkvist som haft huvudansvaret tidigare har varit sjukskriven stora delar av säsongen, men kom tillbaka i en roll som scout under slutspelet:

– Just nu är han huvudtränare. Jag tycker inte att det är konstigt, hans läkare säger att Björn är frisk, säger Leksands general manager Thomas "Tjomme" Johansson till Sportbladet.

På frågan om huruvida de erbjudit David Printz, som varit tjänstledig från sin roll i Rögle en förlängning säger "Tjomme":

– Nej, vi diskuterar just nu om vi skall addera ytterligare en resurs in i vårt team men exakt roll är vi inte klara med, säger han till tidningen.

Till Falu-Kuriren ger Leksands general manager följande besked i tränarfrågan:

– Jag har faktiskt inte lagt så mycket tid på det. Vi har kontrakt med de tränare vi har och det är också något vi ska ta tag i nu närmaste tiden och se lite exakt hur, om vi ska komplettera upp vår ledarstab med mer folk eller hur vi ska bygga det där vidare. Men just nu har vi de tränare på kontrakt som vi har.

I en intervju med Hockeynews inför slutspelet fick Björn Hellkvist frågan om hur han känner kring att inte vara där det händer:

– Jag har inga som helst problem med det just nu, men i det långa perspektivet är det inte hållbart (att inte vara huvudtränare). Det förstår både du och jag. Just nu är vi inne i ett skarpt läge på säsongen och killarna som tagit över efter mig har gjort det fantastiskt bra.

– Det är nästan en självbevarelsedrift att låta dem fortsätta på den inslagna vägen. Det kanske hade blivit lite mycket med två stora förändringar på en säsong.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln