HockeyNews
PLUS

Tingsryd riskerar tvångsnedflyttning

(16528) Tingsryd
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 26 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Tingsryd riskerar att tvångsnedflyttas till division 1.
Klubben gör då bedömningen att man inte kommer överleva – och vädjar nu om stöd från villiga.
"Det är bråttom", skriver Tingsryd på hemsidan

ANNONS

Tingsryd kom tolva i Hockeyallsvenskan, på behörigt avstånd ovan nedersta strecket, men gick samtidigt med fyra miljoner kronor i förlust och har bränt hela sitt överskott.

På årsmötet avgick ordföranden Jan Bernfalk och sportsligt ansvarige Willy Berglund efter ordbråk med storsponsorn Patrik Åkesson.

– Det är leva eller dö nu. Det finns inga mellanlägen, sa nye ordföranden Jan Pyrell till Smålandsposten förra veckan.

Nu agerar nya ledningen.

Här är Tingsryds öppna brev på hemsidan:

"Taifs ansökan att säsongen 24/25 ska vara ett s.k. kontrollår beviljades inte av hockeyförbundets licensnämnd. Kontrollår betyder att vi 2025-04-30 ska kunna redovisa ett eget kapital på 10 % av omsättningen vilket i vårt fall är cirka 2,5 miljoner sammanlagt i föreningen och bolaget (koncernen).

I det föreläggande vi fått från licensnämnden finns ett flertal krav som måste uppfyllas. Vi ska senast den 3 juli kl. 12.00 presentera en godtagbar handlingsplan för säsongen 24/25. Till denna plan ska bifogas kapitaltäckningsgarantier för resultatet 25-04-30, 2,5 Msek.

En kapitaltäckningsgaranti är som en borgen. Garantin ska inte betalas ut förrän den dag hockeybolaget tvingas lägga ner sin verksamhet.

Taifs situation är mycket svår. Får vi inte ett kontrollår så flyttas vi ner till division 1. Då kommer bolaget enligt styrelsens bedömning inte att överleva.

Det gäller nu att än en gång rädda hockeyn i Tingsryd och därmed också vårt hockeygymnasium i dess nuvarande form vilket är mycket viktigt för den framtida skolverksamheten".

Klubben vädjar om att få kapitaltäckningsgarantier – och att villiga ska kontakta ordföranden Jan Pyrell.

"Garantin måste vara på ett belopp mellan 100 000 och 500 000 kr. Så här långt har vi fått garantier på sammanlagt 300 000 kr. Det är bråttom".

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.