HockeyNews
PLUS

Tingsryd lånar ut – och jagar SHL-lån

Tingsryd
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 11 september 2024

FacebookXWhatsApp

Tingsryd söker förstärkning och vill helst låna en back från SHL. Samtidigt har man skickat hem provspelande Albin Lindgren och kommer att banta ner mängden forwards i truppen. En spelare har redan lånats ut till Hockeyettan, skriver Smålandsposten.

ANNONS

Tingsryd kämpar mot oddsen efter att ha haft ekonomiska problem under sommaren, där man tvingades se spelare gå till andra klubbar när man själva inte kunde ge besked.

Nu söker man en åttonde back till truppen och hoppas hitta något i SHL. Där har man redan sedan tidigare lånat målvakten Pontus Eltonius från Modo och centern Joel Svensson från Växjö. Två så kallade säsongslån som inte räknas mot tillåtna gränsen på en målvakt och tre utespelare per säsong.
Det är just ett säsongslån till som sportchefen Patric Larsson hoppas på – då kan den allsvenska klubben ha mer att säga till om ifall SHL-klubben vill kalla hem spelaren.
– Det blir nog säsongslån där vi ändå äger frågan. Samtidigt har vi bestämt att vi inte kommer plocka hem spelare för en match eller så, då har vi juniorer som kan ta de tre, fyra minuterna. Det är aldrig bra att hatta med lån fram och tillbaka, då får det handla om långtidsskador, säger Patric Larsson till SMP.

Tingsryd kommer även låna ut forwarden Isak Hellerstedt till Alvesta i Hockeyettan, och ytterligare en forward kan lånas ut inom kort, bekräftar Patric Larsson. Tingsryd trupp skulle få bestå av 14 forwards.

Enligt SMP är Rögles back Eric Bürger ett högaktuellt namn för Tingsryd. Ett alternativ är också fortsatt Albin Lindgren, som dock inte längre tränar med laget efter en tids provspel.
– Det är som så att vi vill ha ett lån på en backplats och jag har kontakt med två SHL-klubbar, men de har inte återkommit och jag kan inte göra något förrän jag fått svar från dem, säger Patric Larsson.

Tingsryd har tappat nio av sina tio poängbästa spelare från förra säsongen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln