HockeyNews
PLUS

Timrås besked kring VM-stjärnan: ”Just nu...”

Oliver Kapanen
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Timrås stjärnvärvning Oliver Kapanen har stärkt sina aktier efter VM med Finland. Nu kommer sportchefen och tillika pappan Kimmo Kapanen med ett besked runt forwarden.
– Det finns ett stort intresse från Montreals sida, men just nu räknar vi att han är med oss nästa säsong, säger han till ST.

ANNONS

Kimmo Kapanens son, Oliver Kapanen har skrivit på för Timrå kommande säsong. Men efter fina framgångar på VM kan det bli aktuellt med NHL-spel redan nu.

– Jag pratade med honom senast igår (söndag) och han har samma plan. Han vill spela ett år här och det är den enda informationen jag har. Det är tolv dagar kvar om han ska skriva NHL-kontrakt till nästa säsong, säger Kimmo Kapanen till ST.

Den 20-årige forwarden draftades av Montreal Canadiens som totalt 64:e spelare 2021 och fram till den 15 juni har NHL-klubben på sig att skriva kontrakt med Kapanen.

– Det finns ett stort intresse från Montreals sida, men just nu räknar vi att han är med oss nästa säsong, säger Kimmo Kapanen.

Oliver Kapanen stod för 34 poäng på 51 matcher för Kalpa i finska högstaligan den gångna säsongen. I VM blev det totalt sex poäng på åtta matcher.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln