HockeyNews
PLUS

Tillbaka som vinnare: “Något man skrev upp i kalendern”

(10686) robin wallin
Bildbyrån

Publicerad: 3 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Han kom, han sågs, han segrade.

Robin Wallin sken som en sol efter bortasegern mot sin tidigare klubb AIK. 

– Väldigt skönt faktiskt. Men det var speciellt, det var det, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Antti Lehtonen plockades in av Kristianstad i oktober och har stått fem raka matcher.

Men när KIK åkte till Hovet i Stockholm valde Mikael Gath att satsa på Robin Wallin mellan stolparna. 

Passande av ett par anledningar – kanske främst för att Wallin spelade i just AIK förra säsongen och det här var en match han har längtat efter.

– Ja, verkligen. Det var ju något man skrev upp i kalendern, att då ska vi hit upp och tillbaka och visa lite vad de gick miste om, hehe. Lite revansch var det också, det skulle man kunna säga, säger Wallin till HockeyNews.se.

Att du fick spela igen, berodde det på att det var just mot AIK på Hovet?

– Nej, det tror jag inte. Vi har väl kört så att så länge man tar poäng får man fortsätta spela, och Antti har ju varit bra. Nu hade jag väl, citat, “tur” att vi förlorade senast... Fast det känns jättekonstigt att säga för det är ju inte tur när man förlorar, men det var tur att jag fick den här matchen i alla fall. 

Den 23-årige målvakten fick inte hålla nollan, men han gjorde en bra match och fick lämna Hovet med tre poäng efter Kristianstads starka avslutning.

LÄS MERAIK-kaptenen: “I dag saknar jag faktiskt ord”

AIK:s 2–0-ledning vändes till seger med 4–2 och Wallin räddade 30 av 32 skott. 

– Väldigt skönt faktiskt. Men det var speciellt, det var det. Även om jag inte var här så lång tid fick man ändå en relation till både fans, spelare och ledare och jag trivdes jättebra, så det här var fantastiskt, säger han.

Ni gör 4–0 i tredje perioden. Inte illa pinkat av en nykomling.

– Det är väldigt imponerande, men det visar lite hur starka vi är som grupp också. Vi är Kristianstad och folk tror att vi är bönder liksom, men det stämmer inte. Vi är ett jäkligt bra hockeylag. 

Nykomlingen Kristianstad gör sin första säsong någonsin i Hockeyallsvenskan och har inlett betydligt bättre än vad många hade räknat med.

16 matcher in på säsongen är KIK åtta, bland annat efter att ha slagit allsvenska storheter som Björklöven, Timrå och AIK längs vägen.

Det känns som att ni har växt in i HA-kostymen.

– Verkligen. I början spelade vi extremt många tajta matcher, varenda match var det ett eller två mål hit eller dit och vi hade lite studsar mot oss. Men så fort vi fick första vinsten kände vi att nu kan vi slå vem som helst. Särskilt efter Björklövenmatchen när vi vann med 2–1 kände vi verkligen att kan vi slå dem som ska vara helt suveräna, då kan vi fan slå vem som helst. Men det är så det fungerar i den här ligan, det handlade bara om att alla i laget skulle inse det också.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!