HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-spelare åtalad för våldtäkt

Skugga man
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:02

FacebookXWhatsApp

En tidigare SHL-spelare står åtalad misstänkt för våldtäkt.
Efter en utekväll ska mannen ha utsatt en kvinna för övergrepp, där hon enligt åklagaren befann sig i en ”särskilt utsatt situation”.
Mannen nekar till brott.

ANNONS

En tidigare elitspelare inom svensk ishockey står åtalad för en våldtäkt som enligt uppgift ska ha ägt rum tidigare under 2024. Det var Expressen som var först att rapportera om händelsen, men Hockeynews har nåtts av liknande uppgifter och tagit del av stämningsansökan.

Åtalet rör en incident som ska ha inträffat i mannens bostad efter en utekväll. I stämningsansökan anges att ex-spelaren ”otillbörligt utnyttjat” kvinnan då hon ”på grund av berusning, trötthet och sömn befunnit sig i en särskilt utsatt situation”.

Enligt stämningsansökan anser åklagaren att mannen utnyttjat att kvinnan ”på grund av berusning, trötthet och sömn befunnit sig i en särskilt utsatt situation”. Den sexuella handlingen jämförs med samlag, och spelaren ska enligt åtalet ha ”varit grovt oaktsam” när det gäller att förstå att kvinnan inte deltog frivilligt.

Bland åklagarens bevisning finns vittnesuppgifter från personer som var på plats, samt en sms-konversation mellan kvinnan och en vän dagen efter händelsen. I meddelandet skrev kvinnan att det ”hände en ganska hemsk sak inatt”. Hon nämnde även hockeyspelarens namn och beskrev vad som skett under natten.

Den åtalade mannen förnekar brott och i förhör säger han att kvinnan ljuger.

FOTNOT: Hockeynews har sökt mannens advokat utan framgång.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln