HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-forwarden: ”Snackat lite med AIK och Djurgården”

David Åslin
Foto: Bildbyrån

Publicerad: Igår 11:49

FacebookXWhatsApp

David Åslin spelade i franska Marseille den gångna säsongen.
Nu siktar den tidigare SHL-forwarden på att återvända till Sverige – och helst av allt vill han till någon av Stockholmsklubbarna.
– Jag har flirtat lite grann med Stockholmslagen, säger 34-åringen till Hockeysverige.

David Åslin har nästan 200 SHL-matcher på cv:t och har bland annat gjort sig känd för sina konstmål. De senaste säsongerna har han dock tillbringat utomlands i olika delar av världen och förra säsongen blev det spel i franska Marseille.

Nu är forwarden återigen kontraktslös och helst av allt vill han återvända till Sverige.

– Jag har flirtat lite grann med Stockholmslagen, men vi får se. Nu hoppas jag att dom kan ge mig en chans så jag kan få visa att jag fortfarande är någon att räkna med. Dessutom har jag tappat något kilo så nu kommer det gå ännu fortare, säger Åslin till Hockeysverige.se.

David Åslin vill helst av allt spela i Stockholm där han och familjen bor till vardags. Tidigare har han ett förflutet i Södertälje, men det är framförallt de två andra Stockholmsklubbarna som lockar.

– Södertälje har jag inte varit i kontakt med. Jag har snackat lite med AIK och Djurgården, men det är svårt att ta sig in där.

– Jag tror klubbarna går på vad jag gjort poäng och meritmässigt tidigare i Hockeyallsvenskan och det är inget jag kan direkt skryta med. Får jag bara en chans kommer jag visa att jag är bättre än så.

David Åslin har tidigare spelat SHL-hockey för Rögle, Växjö och Leksand. Utöver Södertälje har han också tillhört Vita Hästen och Troja/Ljungby i Hockeyallsvenskan.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln