HockeyNews
PLUS

Tidigare SHL-duon blir lagkamrater i Schweiz: "Väldigt glada"

(28373) DAniel Audette-Eric Gelinas
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 20 juni 2023

FacebookXWhatsApp

HC Ajoie tog steget upp till högsta ligan i Schweiz förra säsongen.
Nu står det klart att man värvar en kanadensisk duo med förflutet i SHL.

Inför det att transferfönstret skulle stänga i SHL säsongen 2021–22 tog Örebro in den kanadensiske centern Daniel Audette i hopp om att ge laget en offensiv injektion inför slutspelet. På elva matcher i grundserien blev det sex poäng för den 27-årige Audette, som sedan gjorde tre poäng på sju slutspelsmatcher.

Ett par dagar tidigare hade Djurgården meddelat att de kommit överens med Rögle om en övergång för backen Eric Gelinas, som man hoppades skulle vara med och bidra till att laget skulle undvika kval och om inte det lyckades så att man i vart fall skulle hålla sig kvar i SHL. Den hårdskjutande backen han tillhöra Djurgården i bara ett par dagar innan det stod klart att han skulle representera Bern under den gångna säsongen, och uppdraget med att hålla Djurgården kvar i SHL lyckades inte.

Även för Audettes del innebar förra säsongen spel i Schweiz, i hans fall med Lausanne.

Och nu står det alltså klart att den tidigare SHL-duon blir lagkamrater i HC Ajoie, som till den kommande säsongen gör sin andra raka säsong i högsta ligan i Schweix, där de båda kritat på varsitt kontrakt på ett år. 

– Vi har följt både Daniel och Eric under två-tre säsonger nu och är glad över att till slut ha kommit överens med dem. Vi vet att de har stor potential och är väldigt glada över att kunna ha dem i vårt lag kommande säsong, säger sportchefen Julien Vauclair till klubbens hemsida.

I Ajoie finns sedan tidigare bland annat Adam Rundqvist

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!