HockeyNews
PLUS

Thoresen tillbaka i DIF – redo direkt

Patrick Thoresen
Foto: Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 13:52

FacebookXWhatsApp

Patrick Thoresen har landat i Stockholm.
På tisdagskvällen gör han comeback i Djurgården – trots att kontraktet egentligen börjar gälla den 1 oktober.
– Jag känner inte mina medspelare än givetvis, men jag tänker, att fan, varför inte? Vi kör direkt bara, säger Thoresen till Hockeynews.

ANNONS

Djurgården tränade på måndagsförmiddagen, men utan Patrick Thoresen, som landade på Arlanda ungefär samtidigt. Därefter tog han sig till Hovet för att hälsa på lagkamraterna.
Redan på tisdagen gör han comeback och spelar i hemmapremiären mot BIK Karlskoga inför ett välfyllt – och kanske utsålt Hovet.
Thoresen har i två omgångar, mellan 2004 och 2006 och 2015/2016 spelat i Djurgården och Hovet är en välbekant miljö.
– Det känns bra. Jag kände det på lukten direkt när jag klev in här. Det var nånting med lukten inne på Hovet. Det tog mig tillbaka 20 år tror jag, hehe, säger Thoresen till Hockeynews efter att ha tagit en runda i omklädningsrummet och skakat hand med lagkamraterna.

Kimby förtegen

Djurgårdstränaren Robert Kimby är nöjd med den senaste förstärkningen.
– Ja, det blir kul, säger Kimby.

Var tänker du stoppa in Thoresen i kedjorna?
– I laget, haha. Det är klart att vi har en plan men vi håller den för oss själva så länge. Vi diskuterar och gör klart med alla vad det innebär. Men in och spela ska han göra, säger Kimby.
Planen från början var att Patrick Thoresen skulle träna en vecka med Djurgården och sedan börja spela matcher. Nu blir det spel utan en riktig träning med laget.
– Han har gnuggat på bra så det kommer inte att vara några problem. Han har lirat matcher under augusti. Nu är det ett litet tag sedan och det kanske bli ovant, men det kommer att gå fort, säger Kimby.
Patrick Thoresen har tränat med sitt förra lag Storhamar hemma i Norge och känner sig redo för spel.

ANNONS

"Fan, varför inte?"

– De frågade om jag ville lira direkt och jag tänkte att jag är ju i bra form. Jag känner inte mina medspelare än givetvis, men jag tänker, att fan, varför inte? Vi kör direkt bara, säger Thoresen.
I Norges landslag spelade han i en lite ovan roll.
– I landslaget spelade jag center några matcher, men jag har spelat på vingen i stort sett hela tiden.
Det är så han är tänkt i Djurgården. Enligt uppgift till Hockeynews spelar han i kedjan med Marcus Krüger och Tyler Kelleher.
– Vi ska ha möte imorgon och sätter oss ned då, säger Thoresen.
Han kommer att kasta sig in i hetluften utan att ha en full träning med Djurgården.

Med på morgonvärmningen

– Vi har is imorgon bitti. Och jag har hållit igång hemma i Hamar och det var två veckor med landslaget. Vi körde OS-kval och jag fick bra matchning. Jag kände att det är tre veckor sedan och man börjar bli lite rastlös och sugen på att lira matcher igen. Man blir less på att bara träna.
Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård skrev ett kontrakt med Thoresen, vilket träder i kraft om en dryg vecka.
– Det börjar väl gälla den 1 oktober med försäkringar och allt sånt. Wikegård sa i alla fall att allt är täckt nu och det är nog i ordning.

ANNONS

Spelar du gratis ett par matcher?
– Jag får några klubbor av (Johan) Kellerstam, nya handskar och hjälm. Jag fick låna bil också, hehe.
Thoresen betonar:
– Pengar var inte det som drev mig senast jag var i Djurgården och det är det inte den här gången heller. Jag hade möjlighet att stanna i Ryssland när jag kom till Djurgården säsongen 2015/2016. Det säger sig självt att det inte var pengar som drev mig då och det är det inte nu heller.
Utan att frågan behöver ställas fortsätter han:
– Det som driver mig är att kunna hjälpa Djurgården upp i SHL. Sedan är jag väldigt ödmjuk till att jag fortfarande kan lira hockey på ganska hög nivå. Jag är snart 41 år. Det har man kämpat hårt för också. Det kostar ju att hålla en kropp igång. Men jag sätter pris på att fortfarande kunna lira hockey. Det är det som är drivkraften.

Thoresen har följt DIF

Vad vet du om laget och spelarna?
– Jag har ju kollat en del på Djurgården sista två åren. Jag tycker att det har varit roligt att kolla på Djurgården. Jag var här i finalerna mot Modo för två år sedan när de rök i match sju. Jag har koll på en del av de spelare som har kommit in för de kanske har varit i lite andra lag. Sedan är det givetvis de jag har lirat mycket mot tidigare. Klasen och ”Dicken”. Man känner till dem och vilken form de är i. (Daniel) Brodin är den enda spelaren som är kvar från sista gången jag var här.
Thoresen avslutar med ett leende:
– Det som är fint med att komma igång med matcher direkt är att man lär känna grabbarna snabbare också. Istället för att bara träna med dem en vecka kan man kriga med dem.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln