HockeyNews
PLUS

Thoresen på plats – nu skärps kraven i DIF

Wikegård Klasen Thoresen
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 16:01

FacebookXWhatsApp

Patrick Thoresen, 40, är känd för att inte halvhjärtat ge sig in i något.
Som att han väl på plats i Stockholm ville in i match direkt.
– Han har passionen för sporten, så han ville lira, säger Niklas Wikegård.
– Det är klart att han kommer att tillföra både på och utanför, säger Linus Klasen.

ANNONS

Måndagen den 23 september landade Patrick Thoresen i Stockholm.
Tisdagen den 24 september spelar den 40-årige forwarden sin första match på lite mer än tre veckor.
Och utan en riktig isträning med sina nya lagkamrater, bara en morgonvärmning. Men Patrick Thoresen känner sig redo att kasta sig in på Hovet för match med Djurgården mot Bik Karlskoga.

"Thoresen vill alltid spela"

– Thoresen vill alltid spela. Han tycker att det här är det roligaste som finns, förklarar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård för Hockeynews.
Patrick Thoresen öste in 64 poäng (22 + 42) på 45 matcher för Storhamar och utsågs till bäst i Norge när hans moderklubb blev mästare. Så sent som i OS-kvalet i månadsskiftet augusti/november gjorde Thoresen fyra mål och en assist på tre matcher mot Danmark, Storbritannien och Japan.
Niklas Wikegård har känt Thoresen i mer än 20 år och vet vad han går för och står för. Så Wikegård har inte lagt ner alltför mycket tid på att specialstudera Thoresen på senare år.
– Inte speciellt mycket om jag ska vara helt ärlig. Jag såg tre matcher i VM. Kollade på lite Storhamar-matcher som går att kika på. Det är mer den allmänna bedömningen från människor man har pratat med att man känner Patrick Thoresen väldigt väl själv som gör att man tycker att det är spännande att se en sån rutinerad person som vi behöver, förklarar Wikegård.

ANNONS

Passar bra in i mixen

Thoresen gör sig bra i mixen av ungt och gammalt i Djurgården.
– De yngre behöver de äldre. Och även de mellangamla hos oss behöver de äldre killarna. Jag menar, vad är rätt nivå på träningarna? Så det är oerhört viktigt att vi kan han den typen av personer i en grupp, säger Wikegård.
Näst äldst i Djurgården blir nu Linus Klasen, 38, från att ha varit äldst. Klasen är känd för att ställa höga krav precis som Thoresen.

Hur nöjd var du med 5–4-vinsten i premiären mot Oskarshamn, Linus?
– Nöjd och nöjd. Nej men, skönt att vi vann. Det är klart att vi skulle vilja ha haft tre poäng. Vi har det och sedan slarvar vi bort det lite. Det kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Det är det vi strävar efter, säger Klasen till Hockeynews.

Kraven i DIF ännu högre

Då förstår man att det behövs rätt mycket för att göra Linus Klasen tillfreds. Och nu kommer Patrick Thoresen som ytterligare skärper nivån i Djurgården.
– Jag har inte sett så mycket mer än att han har lirat något VM. Jag har inte riktigt koll på norska ligan. Men det är klart att det är lite annorlunda här i den här ligan, kanske lite annat tempo och så vidare. Folk kommer lite huller om buller, säger Klasen apropå Patrick Thoresens ankomst.
Klasen fortsätter:
– Det är klart att han kommer att tillföra både på och utanför. Det ska bli kul att han kommer.

Och han ställer höga krav precis som du?
– Det är en skön kille så det är inga konstigheter. Vi är här för att vinna. Kravbilden är ganska klar. Vi har folk där inne som ställer krav redan nu. Det blir inte så att det blir någon större skillnad på kravbilden utan vi vet vad som krävs och vi får in en bra hockeyspelare. Det behöver vi, säger Linus Klasen.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln