HockeyNews
PLUS

Thoresen kommenterar nya DIF-ryktena

Patrick Thoresen
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Ex-djurgårdaren Patrick Thoresen ryktas vara på väg tillbaka till klubben, enligt obekräftade uppgifter.
Nu bemöter den norska VM-forwarden uppgifterna.

Det var hockeytwittraren Sylvester Norberg som uppgav på sitt konto på X att han fått trovärdiga uppgifter om att Djurgården vill värva tillbaka Patrick Thoresen från den norska klubben Storhamar.
40-årige Thoresen ledde Storhamar till norskt guld i våras och blev utsedd till Norges bästa spelare – igen. Den skicklige forwarden öste in poäng, 64 (22 + 42) på 45 matcher plus ytterligare 15 (6 + 9) på 12 matcher i slutspelet.

Ordföranden kommenterar

Storhamars ordförande kommenterar Patrick Thoresens koppling till Djurgården.
– Jag förstår att Djurgården vill ha en ledartyp som Patrick och jag vet att Patrick gillar Djurgården väldigt mycket. Med Niklas Wikegård tillbaka är det inte onaturligt att det finns en kontakt, säger Berge till nitten.no.
Hockeynews berättade under 2022 att Djurgården försökte värva tillbaka Patrick Thoresen i ett försök att rädda klubben kvar i SHL, men då stannade Thoresen i Norge.

Och Thoresen...

Om de nya ryktena om Djurgården säger Patrick Thoresen till Hamar Arbeiderblad:
– Jag har pratat med Niklas som en vän och tidigare tränare till mig om andra spelare och mina framtidsplaner. Ingenting är bestämt och det har inte pratats om något bud. Det har bara varit kompissnack.
Patrick Thoresen har för närvarande inget nytt kontrakt med Storhamar.
– Vi hoppas att Storhamar och norsk hockey kan få glädje av Patrick i Storhamar en säsong till. Men skulle han vilja något annat är vi evigt tacksamma för det guld han har gett oss och den kultur han har skapat, säger Njål Berge till nitten.no.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln