HockeyNews
PLUS

Thoresen klar för DIF: ”En viktig del i det här lagbygget”

DIF/Thoresen
Foto: Bildbyrån/Montage
ANNONS

Publicerad: 2 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Patrick Thoresen är klar för Djurgården.
På fredagen bekräftade klubben värvningen i sina officiella kanaler.
– Patrick är en spelare som under 20 års tid varit en toppspelare i Europa, säger Niklas Wikegård.

ANNONS

I början av juli kunde Hockeynews avslöja att den norske stjärnforwarden Patrick Thoresen hade ett bud att ta ställning till från Djurgården. Tidigare i veckan kom norska TV2 med uppgifter om att Patrick Thoresen bestämt sig för spel i Djurgården.

Patrick Thoresen har rest till Stockholm över helgen och skrev på de sista papperna under fredagen. Nu bekräftar också klubben värvningen av snart 41-årige Thoresen

– Patrick är en spelare som under 20 års tid varit en toppspelare i Europa. Oavsett om han har spelat i Schweiz, i KHL eller i Sverige.

– Han driver ständigt sina lagkamrater såväl på som utanför isen och har alltid varit en sann kämpe. Det känns otroligt bra att få in en spelare som vi vet att Djurgårdspubliken attraheras av. Trots att det har gått ett antal år sedan han var här senast är han oerhört omtyckt och kommer att bli en viktig del i det här lagbygget, säger DIF:s sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

40-årige Patrick Thoresen återvänder därmed till Stockholm och Djurgården där han gjorde 48 poäng på 49 matcher i SHL säsongen 2015/16. Under säsongen som gick svarade han för hela 64 poäng på 45 matcher i norska högstaligan, där han senare också vann guld med sitt Storhamar.

Thoresen kommer under augusti månad att representera sitt landslag i kvalet till OS 2026 ansluter dock inte till Djurgården förrän i slutet av september/början av oktober.

Kontraktet med Djurgården är skrivet över kommande säsong.

– Det jag har saknat mest är alla Järnkaminer, supportrar och samarbetspartners. Det är en sak som gäller och det är att vi ska upp till SHL - där vi hör hemma. Jag längtar efter att se er alla på Hovet till hösten, hälsar Patrick Thoresen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln