HockeyNews
PLUS

Talangens stökiga år: ”Lite chockad är jag allt”

David Edstrom
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 28 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

David Edstrom har inte gjort ett byte i NHL – men har redan tillhört tre klubbar. För GP berättar centertalangen om det senaste årets kaos där han trejdats om och om igen.
– Jag vill ju ha nåt ställe där jag kan bygga relationer med organisationen, säger han till tidningen.

ANNONS

Förra sommaren draftades Frölundas talang David Edstrom av Vegas Golden Knights som sista spelare i första rundan. Bara en månad efter draften skrev Vegas ett treårskontrakt med Edstrom, men han lånades ut till Frölunda för att fortsätta sin utveckling.

I mars blev han dock bortbytt när San Jose Sharks bytte till sig Edstrom. Sharks planerade tidigt att Edstrom skulle delta på campen i september och därefter lånas ut till Frölunda igen.

Men det hann bara gå några månader innan talangen var bortbytt igen. Under träningsturneringen i Strömstad nyligen missade Edstrom ett viktigt samtal från sin agent – han hade bytts bort igen.

Nu blir det i stället Nashville Predators – som i en stor bytesaffär bytt till sig den ryske målvaktstalangen Jaroslav Askarov. Hans tredje NHL-klubb på ett år – utan att ha gjort en minut i ligan.

– Lite chockad blev jag allt. Det känns konstigt. Jag vill ju ha nåt ställe där jag kan bygga relationer med organisationen. Nu förstördes allting och jag får börja om från noll igen, säger David Edstrom till GP.

Edstrom blir dock kvar i Göteborg trots allt. NHL-klubben vill att centern stannar i Göteborg och fortsätter sin utveckling ännu en säsong.

– Det är rätt skönt faktiskt. Att slippa vara jetlaggad och komma hem och in i Frölunda direkt, säger Edstrom.

19-åringen har imponerat under försäsongen och blev målskytt så sent som under tisdagskvällen när Frölunda vann med 3–1 mot HV71. Frölundas tränare Roger Rönnberg hyllar sin talang och säger att han startar på en helt annan nivå i år.

David Edstrom berättar att han lagt stor vikt vid att förbättra sin explosivitet i sommar:

– Det är den sidan, den explosiva sidan, som jag har störst utvecklingsområde på! Och sedan har jag fortsatt att lägga på mig vikt och bli starkare. Under en månad körde jag själv med övningar som jag fått från Frölunda. Jag har exempelvis kört med tunga vikter och gjort det så explosivt som möjligt. Sedan direkt efter det har jag kört hopp, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln