HockeyNews
PLUS

Taifs ekonomiska kris: "Måste få in mer pengar"

Jan Pyrell
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:44

FacebookXWhatsApp

De lyckades lösa en elitlicens. Men de ekonomiska problemen kvarstår och nu meddelar Tingsryds ordförande vad som krävs.

ANNONS

Tingsryd kämpar för att ta sina första poäng i Hockeyallsvenskan 2024/25, samtidigt har klubben stora utmaningar på det ekonomiska planet.

Innan den allsvenska premiären, för drygt tre veckor sedan, meddelade ordförande Jan Pyrell det ekonomiska läget. Nu kommer senaste nytt.

– Vi måste få in mer pengar, externa pengar. Hur de kommer in spelar mindre roll, men de måste in. Vi kommer inte klara det på egen hand efter nyår, säger Pyrell till SMP.

Hur mycket de behöver få in kan han inte svara på.

– Det kan jag inte ta upp då vi håller på och räknar på det just nu. Säger jag något nu kan det bli helt galet. Men vi vet att det kommer bli kärvt efter nyår och inom ungefär två veckor tror jag att vi kommer ha klart för oss hur situationen ser ut för hela säsongen och då går vi ut med det.

Det sker vid nyår


Vad som sker om de inte lyckas få in pengarna som krävs, är ingen bild han vill måla upp. Vid nyår berättar han att en delårsrapport kommer att lämnas in och efter det får dem reda på hur det ser ut.

De 4,4 miljoner kronor som samlades in för att rädda elitlicensen i somras finns inte med som en räddningsplanka just nu.

– De pengarna kickar in när vi gör vårt bokslut. Det här är något vi måste få klart med under hösten, säger Pyrell.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln