Sverige når inte final – Tjeckien överlägsna

Publicerad: 25 maj 2024

Sveriges drömstart omvandlades till en mardröm och Tre Kronor är utslaget ur VM.

Sverige har vunnit alla sina matcher såhär långt och har aldrig under turneringens gång hamnat i ett underläge. Inledningen i semifinalen skulle inte visa sig bli något undantag när Marcus Johansson spräckte nollan efter endast fyra minuter spelat.

I den åttonde minuten kom kvitteringspucken noterat Dominik Kubalik.

Glädjen varade däremot inte länge, i nästa anfall gjorde Marcus Pettersson 2-1. Målet gick via en tjeckisk skridsko och in.

Återigen skulle Tjeckien visa sig kvittera, dryga minuten efter Tre Kronors ledningsmål gjorde David Kampf 2-2.

Mardröm

06.05 i den andra perioden tar Tjeckien ledningen för första gången i matchen, det efter ett något annorlunda mål.

Sveriges uppförsbacke växte sig allt brantare när Tjeckien någon minut senare även gör mål nummer fyra, direkt efter tekning.

Lundeström utgick

Isac Lundeström utgick efter att ha fått en armbåge i huvudet och blivit liggande på isen, men återkom sedan. Händelsen fick inga konsekvenser för tjecken.

Direkt efter att Lundeström utgått gjorde Tjeckien 5-2. Hallam valde därefter att byta ut Gustafsson mot Ersson.

Gav bort

Joel Eriksson Ek satte sedan ett viktigt mål i slutskedet av perioden. Men nästa kalldusch kom i den tredje perioden när Sverige slarvade och gav Tjeckien ett friläge som resulterade i mål.

Ett par minuter senare släppte Sverige till ytterligare ett friläge som resulterade i 7-3 och Tre Kronor är utslaget.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!