HockeyNews
PLUS

Fick sparken – fått jobb som NHL-chef

(31892) Jan-Axel Alavaara
Mattias Ek/Hockeynews

Publicerad: 13 april 2024

FacebookXWhatsApp

Jan-Axel Alavaara fick i slutet av november sparken av tyska laget Adler Mannheim där han var sportchef. Nu har han ett nytt jobb i NHL som han berättar för Norrbottens-Kuriren.

Jan-Axel Alavaara har sedan januari varit i NHL-laget Seattle Krakens organisation, som chef för lagets scoutingverksamhet i Europa. Tidigare har han även tillbringat flera år i Modo som assisterande tränare, men även varit i Buffalo Sabres organisation som scout.

– Jag hade kunnat ha en lång och välbetalda semester, men det ligger inte i min natur, och efter att ha legat på soffan och kollat på Netflix i två dagar kände jag att jag behövde göra något, säger Alavaara till Norrbottens-Kuriren.

Alavaara säger till sajten att han tycker att det är ett jobb som passar honom bra.

– Det här jobbet passar min livssituation bra, och jag har inga problem med att det är mycket resande. Det brukar ändå börja krypa i kroppen på mig när jag är på ett och samma ställe under en längre tid, säger Alavaara till Norrbottens-Kuriren.

Norrbottens-Kuriren har även diskuterat Alavaara i spekulationerna för att ta över efter Stefan Nilsson i Luleå. Kring det säger han att nuvarande kontrakt gäller två säsonger till.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)