HockeyNews
PLUS

Svensken får nytt kontrakt – mer än dubblar lönen

(19469) nils höglander
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 06:52

FacebookXWhatsApp

Nils Höglander, 23, har imponerat på Vancouvers klubbledning.
Nu belönas svensken med ett nytt treårskontrakt av NHL-klubben.

ANNONS

Den 23-årige forwarden Nils Höglander har tagit kliv för kliv de senaste säsongerna och fjolåret var något av ett genombrott, när det blev 36 poäng på 80 NHL-matcher.

Nu meddelar Vancouver Canucks att de är överens med Höglander om ett nytt treårskontrakt, värt tre miljoner dollar per säsong. Det är mer än en fördubbling av hans tidigare kontrakt på 1,1 miljoner dollar per säsong.

Höglander har fått massor av beröm av general managern Patrik Allvin och coachen Rick Tocchet för hur vältränad han kom till campen.

ANNONS

– Vi är alla imponerade över på det sätt Nils förberett sig inför den säsongen och vad han presterat under campen. Hans arbetsdisciplin och vilja har hjälpt honom att etablera sig som en NHL-spelare och med vår hjälp hoppas vi att han utvecklas ytterligare. Han har alla förutsättningar att göra det både på och utanför isen, sa Patrik Allvin i ett uttalande.

Nils Höglander draftades som totalt 40:e spelare totalt i NHL-draften 2019. Han representerade både AIK och Rögle innan flytten till NHL och blev framförallt känd för sina tekniska nummer hemma i Sverige.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln